Επιχειρηματικότητα

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, (ΣΕΝ/JA Greece), ο Όμιλος Επιχειρηματικότητας των Εκπαιδευτηρίων Καντά έλαβε για ακόμη μία φορά μέρος στον Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό, «Καλύτερη μαθητική Εικονική Επιχείρηση».

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι μια ομαδική δραστηριότητα, η οποία δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να δημιουργήσουν τη δική τους εικονική επιχείρηση, να κατανοήσουν τα στάδια δημιουργίας και τις διαδικασίες λειτουργίας της, να εκπαιδευτούν βιωματικά σε βασικές οικονομικές έννοιες, να εξοικειωθούν με την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, να αναπτύξουν κριτική σκέψη, να καλλιεργήσουν κοινωνικές δεξιότητες και να εκτιμήσουν τις ομαδοσυνεργατικές πρακτικές. 

Οι μαθητές δημιουργούν μία επιχειρηματική πρόταση, την οποία, πλαισιωμένη με ένα προωθητικό/διαφημιστικό βίντεο, καταθέτουν στον φορέα διοργάνωσης. Οι δέκα καλύτερες εικονικές επιχειρήσεις διαγωνίζονται στον πανελλήνιο τελικό και η νικήτρια ομάδα συμμετέχει στον πανευρωπαϊκό τελικό.

Η «Εικονική Επιχείρηση», την οποία υποστηρίζουν σύμβουλοι – εθελοντές από τον κόσμο των επιχειρήσεων, έχει αναγνωριστεί από το Γραφείο Επιχειρηματικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως «H Kαλύτερη Εφαρμογή Πρακτικής στην Εκπαίδευση που αφορά την Επιχειρηματικότητα».

Τα Εκπαιδευτήρια Καντά θεωρώντας την «Εικονική Επιχείρηση» ιδιαίτερα χρήσιμη και επίκαιρη, την προσφέρουν και την εντάσσουν στο υποχρεωτικό πρωινό πρόγραμμα της Γ΄ Γυμνασίου, επεκτείνοντάς το για δύο διδακτικές ώρες την εβδομάδα στη διάρκεια όλου του διδακτικού έτους.