Αθλοπαιδιές

Οι αθλοπαιδιές είναι παιγνιώδεις αθλητικές δραστηριότητες, που περιλαμβάνουν διάφορα ομαδικά παιχνίδια και αθλήματα, τα οποία αναπτύσσουν τις κινητικές δεξιότητες των παιδιών και συνδέονται με τους σκοπούς του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής.

Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η διαμόρφωση ισορροπημένης και ολοκληρωμένης προσωπικότητας των μαθητών μέσα από την άθληση και το παιχνίδι. Επιμέρους στόχοι είναι οι μαθητές να γυμνάζονται, να ψυχαγωγούνται και να κοινωνικοποιούνται, δηλαδή, να σέβονται τους κανόνες και τους συμμαθητές τους, να αποδέχονται τη διαφορετικότητα, να αναπτύσσουν ομαδικό πνεύμα και να υιοθετούν μορφές συμπεριφοράς που συνάδουν με τον αθλητισμό.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ισότιμα όλοι οι μαθητές καθώς δεν απαιτούνται ιδιαίτερες αθλητικές ικανότητες ή προηγούμενη ανάλογη εμπειρία και έτσι γίνεται ευχάριστο για όλους.

Εντάσσουμε και προσφέρουμε τις αθλοπαιδιές, για δύο ώρες την εβδομάδα, στο πρωινό εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα των τεσσάρων μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου μας, οι οποίες πραγματοποιούνται στα Βριλήσσια σε ανοιχτό γήπεδο με στίβο, για ποδόσφαιρο και σε κλειστό γυμναστήριο, με γήπεδο καλαθοσφαίρισης.