Το Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Καντά στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτήριο στην οδό Ομήρου 15, στα Βριλήσσια. Είναι οικογενειακό σχολείο, το οποίο δίνει έμφαση στην επικοινωνία με τους μαθητές και τις οικογένειές τους, οικοδομεί σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και ενδιαφέρεται για την εξέλιξη των μαθητών μας σε γνωστικό και σε κοινωνικό-συναισθηματικό επίπεδο.

Στο Σχολείο μας συγκροτούμε Ομάδες Προσανατολισμού με μικρό αριθμό μαθητών, στοχεύοντας στη μεθοδική προετοιμασία και υποστήριξή τους  για την είσοδο τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι καθηγητές του Σχολείου μας είναι έμπειροι, εξειδικευμένοι, συμμετέχουν κάθε χρόνο στη διαδικασία βαθμολόγησης των γραπτών των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Παράλληλα, βοηθούν τους μαθητές να εξασκηθούν δίνοντας τους, συμπληρωματικά με τα σχολικά εγχειρίδια, διδακτικό υλικό και σημειώσεις.

Το Λύκειό μας διαθέτει:

  • κατάλληλες αίθουσες διδασκαλίας,
  • μεγάλο αύλειο χώρο με αθλητικές υποδομές,
  • εργαστήριο Φυσικής και Χημείας,
  • εργαστήριο Πληροφορικής και Ρομποτικής,
  • σύγχρονες ψηφιακές υποδομές (πληροφοριακό σύστημα με πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, επικοινωνία μαθητών οικογενειών, αποθετήριο εργασιών και ψηφιακού υλικού, ευρυζωνικό δίκτυο, κ.ά.),
  • πλούσιο ψηφιακό εξοπλισμό (διαδραστικούς πίνακες, υπολογιστές, ταμπλέτες, βιντεοποροβολείς)
  • ιδιόκτητα σχολικά λεωφορεία για τη μεταφορά των μαθητών μας

Επιπλέον, συνεχίζουμε δράσεις που σχετίζονται με τους ομίλους Επιχειρηματικότητας και Ρητορικής, με τους οποίους οι μαθητές μας είναι ήδη εξοικειωμένοι από το Γυμνάσιο. Οι νέοι μαθητές μας εξάλλου εντάσσονται στα προγράμματα αυτά και συνεργάζονται με τους παλιούς μαθητές, με εξαιρετικές επιδόσεις, στο πλαίσιο σχετικών διαγωνισμών.

Μέσα σε ένα καλό παιδαγωγικό κλίμα, που αρμόζει σε ένα οικογενειακό σχολείο, οι μαθητές μας επικοινωνούν ουσιαστικά με τους καθηγητές τους και στηρίζονται μαθησιακά, αλλά και ψυχολογικά, ενώ η ενημέρωση γονέων είναι οργανωμένη και συνεχής.

Αναμνήσεις μαθητών μας

Κείμενα που έγραψαν μαθητές μας περιγράφοντας τις αναμνήσεις τους