Επιχειρηματικότητα

Η ανάπτυξη της ικανότητας του επιχειρείν των πολιτών και των οργανισμών της Ευρώπης αποτελεί βασική προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της. Πριν από δέκα χρόνια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσδιόρισε το πνεύμα πρωτοβουλίας και την ικανότητα του επιχειρείν ως μία από τις 8 βασικές ικανότητες που είναι απαραίτητες για όλους τους πολίτες της κοινωνίας της γνώσης. Τα Εκπαιδευτήρια Καντά στο πλαίσιο της κοινωνικής και εταιρικής τους ευθύνης είχαν τη χαρά να είναι χορηγοί για τη σελιδοποίηση και την ψηφιοποίηση της ελληνικής έκδοσης του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για την Ικανότητα του Επιχειρείν.

Ομάδα μαθητών της Β΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Καντά έλαβε μέρος στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό  Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη που διοργάνωσε το Envolve Entrepreneurship.

Στόχος της δράσης είναι η δημιουργία μια νέας γενιάς επιχειρηματιών που θα είναι προσανατολισμένη στην αειφόρο ανάπτυξη και θα συμβάλλει καθοριστικά στη διατήρηση ενός βιώσιμου πλανήτη.

Οι μαθητές μας δημιούργησαν μία επιχειρηματική πρόταση, την οποία κατέθεσαν στον φορέα διοργάνωσης, προκρίθηκαν στις  20 καλύτερες προτάσεις και διαγωνίζονται στον πανελλήνιο τελικό.