Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Δέκα συμβουλές για να μετριάσουμε την αρνητική επίδραση της τηλεόρασης δίνει η Χρυσάνθη Κολύβα, κλινική ψυχολόγος, στέλεχος Κέντρου Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ.

  1. Μην μπαίνετε σε παιχνίδι ανταγωνισμού με την τηλεόραση, το πιο πιθανό είναι ότι θα το χάσετε! Προτείνετε στα παιδιά εναλλακτικούς τρόπους ψυχαγωγίας, όπου περιστασιακά θα συμμετέχει όλη η οικογένεια.
  2. Αποφύγετε το κήρυγμα, προτιμήστε τη συζήτηση για τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Προσπαθήστε να τους εξηγήσετε ότι τα πράγματα δεν συμβαίνουν μόνο με τον τρόπο που τα παρουσιάζει η τηλεόραση.
  3. Μειώστε τις ώρες που βλέπουν τηλεόραση μόνα τους τα παιδιά.
  4. Αν δεν μπορείτε να τα αποτρέψετε από κάποια τηλεοπτικά προγράμματα, παρακολουθείστε τα μαζί τους και συζητείστε για τα μηνύματα που περνάνε μέσα από αυτά.
  5. Φτιάξτε μαζί με τα παιδιά ένα καθημερινό πρόγραμμα τηλεθέασης. Το πρόγραμμα θα πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες όλης της οικογένειας. Η τηλεόραση δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αφαιρεί χρόνο από τη σχολική μελέτη, το παιχνίδι και την επικοινωνία.
  6. Μη στερείτε την τηλεόραση από τα παιδιά ως τιμωρία, την κάνει να φαίνεται σημαντικότερη στα μάτια τους.
  7. Η τηλεόραση πρέπει να ανοίγει και να κλείνει για συγκεκριμένους λόγους. Μια τηλεόραση ανοιχτή όλη την ημέρα κουράζει, χωρίς αυτό να γίνεται άμεσα αντιληπτό, και δεν μπορεί να είναι ελεγχόμενη.
  8. Η οικογενειακή θαλπωρή δεν πρέπει να συνδέεται μόνο με την τηλεόραση. Εμπλουτίστε την οικογενειακή ζωή με ποικίλες δραστηριότητες (μαγειρική, επιτραπέζια, παιχνίδι, κινηματογράφο, εκδρομές).
  9. Μην αφορίζετε την τηλεόραση . Αφού είναι μέσα στη ζωή μας, προσπαθήστε καλύτερα να αναζητήσετε και να αξιοποιήσετε τα θετικά της στοιχεία.

Ελευθυροτυπία,  Ιανουάριος 2007

Σχολιάστε

Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων