Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 12

Οχι στη χρήση τηλεφώνου από παιδιά κάτω των 12 ετών, εκτός αν υπάρχει έκτακτη ανάγκη, λένε 20 επιστήμονες, οι οποίοι διατυπώνουν συστάσεις βασιζόμενοι στην υπόθεση ότι το κινητό τηλέφωνο είναι δυνητικά επικίνδυνο.
Με δημοσίευσή τους στη γαλλική «Ζουρνάλ ντι Ντιμάνς», οι επιστήμονες με επικεφαλής τον Ντέιβιντ Σέρβαν-Σράιμπερ, καθηγητή Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, τονίζουν ότι μόνο σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης θα πρέπει τα παιδιά να μιλούν στο κινητό. Η συσκευή θα πρέπει να είναι σε απόσταση ενός μέτρου μακριά από το σώμα και η επικοινωνία να γίνεται είτε μέσω μεγαφώνου (ανοιχτή ακρόαση) είτε με χαντς-φρι είτε με ακουστικό. Το κινητό τηλέφωνο δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ακουμπά στο σώμα. Οι επιστήμονες συστήνουν επίσης η επικοινωνία να γίνεται όσο το δυνατόν με SMS, διότι αυτό περιορίζει τη διάρκεια έκθεσης σε ακτινοβολία και υπηρετεί τον σκοπό να είναι το κινητό μακριά από το σώμα.Οι επιστήμονες «συμφωνούν σε δύο πράγματα: ότι δεν υπάρχει επίσημη απόδειξη της επικινδυνότητας του κινητού, αλλά υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης καρκίνων σε περίπτωση μακροχρόνιας χρήσης του». «Είμαστε σήμερα στην ίδια κατάσταση με εκείνη έναντι του αμιάντου και του καπνού πριν από 50 χρόνια. Ή δεν θα κάνουμε τίποτα ή θα παραδεχτούμε ότι υπάρχει πράγματι σειρά επιστημονικών επιχειρημάτων που είναι ανησυχητικά», δήλωσε ο εκ των επιστημόνων που υπέγραψαν τις συστάσεις, ογκολόγος Τιερί Μπουγέ.

Συστάσεις προς τους γονείς να αποτρέπουν τα παιδιά από τη χρήση κινητών μέχρι να διαπιστωθεί αν διατρέχουν κίνδυνο διατυπώνει και η μεγαλύτερη υπηρεσία μελέτης ραδιενέργειας της Γερμανίας, η οποία όμως επικαλείται δεκαετή έρευνα για να πει ότι τα κινητά τηλέφωνα είναι ασφαλή και δεν ενέχουν κινδύνους για εμφάνιση καρκίνου. Παρά ταύτα, οι επιστήμονες της υπηρεσίας δηλώνουν ότι θέλουν να μελετήσουν περαιτέρω το θέμα.

(Πηγή: Γαλλικό, ΑΠΕ, Γερμανικό)

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 17/06/2008

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων