Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Του ΒΑΣΙΛΗ Κ. ΚΑΛΑΜΑΡΑ

Με οκτώ συγγραφείς τους μπαίνουν οι εκδόσεις «Καστανιώτη» στον θαυμαστό καινούργιο κόσμο της ψηφιακής τεχνολογίας.

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα διαθέτουν κατά αποκλειστικότητα στα βιβλιοπωλεία τη συσκευή ανάγνωσης ψηφιακών βιβλίων BeBook προς 329,99 ευρώ.

Τα πρώτα βιβλία αξίας 126 ευρώ, τα οποία θα διατίθενται δωρεάν μαζί με τη συσκευή, είναι τα ακόλουθα: Ντόρα Γιαννακοπούλου «Ερως μετ’ εμποδίων», Στέφανος Δάνδολος «Νέρων. Εγώ ένας θεός», Λένα Διβάνη «Εργαζόμενο αγόρι», Ιωάννα Μπουραζοπούλου «Το Μπουντουάρ του Ναδίρ», Βασίλης Παπαθεοδώρου «Οι Εννέα Καίσαρες» (νεανικό μυθιστόρημα), Αλέξης Σταμάτης «Οδός Θησέως», Ευγενία Φακίνου «Ερως, Θέρος, Πόλεμος», Λένος Χρηστίδης «Ψυχ».

Να σημειώσουμε ότι οι συγγραφείς δεν ζήτησαν πνευματικά δικαιώματα επειδή είναι η πρώτη πειραματική προσπάθεια ψηφιοποίησης βιβλίων. Ακόμη, τα εν λόγω βιβλία θα διατίθενται δωρεάν και από την ιστοσελίδα των εκδόσεων «Καστανιώτη» (www.kastaniotis.com), σε μορφή συμβατή με όλες τις συσκευές ανάγνωσης, αλλά και με τα κινητά τηλέφωνα τύπου smart phone.

Η συσκευή BeBook χρησιμοποιεί οθόνη τεχνολογίας e-link, η οποία δίνει την αίσθηση του τυπωμένου χαρτιού. Εχει διαστάσεις 184mm x 120mm x 10mm, ζυγίζει 220 γρ., η οθόνη είναι 6 ιντσών (600×800 pixels). Χωράει περί τα 1.000 βιβλία, μεταφέρεται εύκολα, δεν χρειάζεται να επαναφορτίζεται συχνά, έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύσει αρχεία ήχου (mp3 και audiobook).

«Δεν είμαι τεχνοφοβικός», είναι η αποστροφή του Αλέξη Σταμάτη, που ζητά απ’ όλους τους φορείς του βιβλίου να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις στις νέες τεχνολογίες και να συνεργαστούν. Ειδικότερα, περιμένει από την Εταιρεία Συγγραφέων να ενημερωθεί στα νέα δεδομένα που θέτει η ψηφιοποίηση των βιβλίων αναφορικά με τα πνευματικά δικαιώματα. «Να προσωποποιηθεί περισσότερο η μηχανή ανάγνωσης. Να μπορώ να σχηματίσω συννεφάκια στο περιθώριο, όπως κάνω τώρα, καθώς διαβάζω από το τυπωμένο βιβλίο», είναι το αίτημά του.

Ο Στέφανος Δάνδολος παραδέχεται ότι περνάμε σε μια νέα εποχή, στην οποία «δυστυχώς θα ξεχάσουμε το βιβλίο, όπως το ξέρουμε μέχρι τώρα εμείς οι φετιχιστές και οι εραστές του τυπωμένου χαρτιού». Δεν διστάζει να αυτοχαρακτηρίσει αυτόν και τους ομοτέχνους του «ψηφιακές Ιφιγένειες που θυσιάστηκαν για τα πνευματικά τους δικαιώματα».

Με χιούμορ αντέδρασε και η Ντόρα Γιαννακοπούλου, όταν ρωτήθηκε με ποιον τρόπο έγινε η επιλογή των ψηφιοποιημένων βιβλίων: «Τα καλύτερα!».

Από τον χειμώνα του 2009 οι εκδόσεις «Καστανιώτη» σήκωσαν τα μανίκια για την ψηφιακή έκδοση και πώληση των βιβλίων. Οπως ανακοίνωσε ο Αργύρης Καστανιώτης, βρίσκεται σε ανάπτυξη το σύστημα επεξεργασίας και αποθήκευσης κειμένων, το οποίο θα επιτρέψει την παράλληλη έκδοση της έντυπης με την αυτοματοποιημένη ψηφιακή έκδοση.

Η πώληση των ebook θα πραγματοποιείται μέσω ειδικής πλατφόρμας τόσο από την ιστοσελίδα των εκδόσεων «Καστανιώτη» όσο και από τα βιβλιοπωλεία. Η λιανική τιμή των ψηφιακών βιβλίων σε σχέση με αυτή της έντυπης έκδοσης θα καθοριστεί και θα ανακοινωθεί όταν τεθεί σε πλήρη λειτουργία η σχετική πλατφόρμα πώλησης ηλεκτρονικών βιβλίων.*

ΠΗΓΗ : ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 19/05/2009

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων