Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο διεθνής μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός και ταυτόχρονα διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 5,1 εκατομμυρίων μαθητών από 42 χώρες. Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει στον διαγωνισμό από τον Μάρτιο του 2007. Το Υπουργείο Παιδείας της χώρας μας ενθαρρύνει τους μαθητές να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό και η οργάνωση γίνεται με την συνεργασία της Πανελλήνιας Ένωσης Μαθηματικών και του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΑΝΤΑ

ο φετινός διαγωνισμός Καγκουρό θα διεξαχθεί

το Σάββατο 20 Μαρτίου 2010 στις 9:00 το πρωί.

ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΑΝΤΑ ΩΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΓΚΟΥΡΟ, (ήδη από το 2007) με χαρά θα υποδεχτούν τους μαθητές του σχολείου μας, αλλά και μαθητές άλλων σχολείων, όπως και πέρυσι, για να διαγωνιστούν αλλά και να διασκεδάσουν. Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από την Γ΄ Δημοτικού μέχρι και την Γ΄ Λυκείου, ανεξάρτητα από το τύπο ή τη μορφή του σχολείου τους (Δημόσιο, Ιδιωτικό, κ.λπ.).

Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται, δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια, για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού. Άλλωστε η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα μαθηματικά καλλιεργούν την σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους.

Όλοι οι μαθητές που παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό, λαμβάνουν δώρα με ενδιαφέρον εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους, και μια βεβαίωση συμμετοχής. Επιπλέον, ένας στους έξι διαγωνιζόμενους παίρνει επιπρόσθετα συμβολικά βραβεία με βάση την επίδοσή του. Επίσης, στο μέλλον, κάποια από τα βραβεία του διαγωνισμού θα δίνουν την ευκαιρία σε διακριθέντες μαθητές να παρακολουθήσουν θερινά σχολεία και κατασκηνώσεις στο εσωτερικό ή εξωτερικό.

Για εγγραφή στο διαγωνισμό απαιτείται συνδρομή 10 ευρώ. Το ποσό αυτό καλύπτει τα έξοδα του διαγωνισμού, τα δώρα που παίρνουν όλοι οι συμμετέχοντες (των οποίων η αξία είναι μεγαλύτερη από τη συνδρομή) και τα βραβεία των διακριθέντων. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στον μαθηματικό κ. Θάνο Τάσιο ή στην μαθηματικό κ. Ζαϊμη Λουκία (ΓΥΜΝΑΣΙΟ/ΛΥΚΕΙΟ) ή στη Γραμματεία Δημοτικού (κα Γρηγοράκη).

Αναλυτικές πληροφορίες θα δοθούν στους μαθητές μας από τους εκπαιδευτικούς , αλλά μπορούν να βρουν οι ίδιοι και οι γονείς στον δικτυακό τόπο του Καγκουρό στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.kangaroo.gr.

Τέλος, περιμένουμε τα παιδιά μας, αλλά και φίλους τους που θα θελήσουν να διασκεδάσουν λαμβάνοντας μέρος στις δραστηριότητες εκείνης της ημέρας.

Με εκτίμηση

Η Διεύθυνση

Σχολιάστε

Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων