Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Η επαφή με την λογοτεχνία είναι επιτακτική ανάγκη της εποχής μας, επιβάλλεται δε και από τα Αναλυτικά Προγράμματα, «γιατί η λογοτεχνία παίζει ένα σημαντικό ρόλο στη γλωσσική και γενικότερα στην αισθητική καλλιέργεια του ατόμου και στην ευαισθητοποίησή του απέναντι στα προβλήματα της ζωής.» Στο σχολείο μας γίνονται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς πολλά προγράμματα φιλαναγνωσίας, καθώς το καλό λογοτεχνικό βιβλίο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα της κάθε τάξης. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο γίνονται και οι επισκέψεις των συγγραφέων, των οποίων τα βιβλία έχουν δουλευτεί από τα παιδιά κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Οι επισκέψεις των συγγραφέων στην τάξη παίζουν σημαντικό ρόλο στην παιδαγωγική και εκπαιδευτική διαδικασία, γιατί τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τους δημιουργούς και μέσα από μία γόνιμη επικοινωνία μαζί τους, ανοίγουν νέους ορίζοντες για τη σχέση τους με το βιβλίο και τη λογοτεχνία, αλλά και τον κόσμο.

Συγγραφείς που μας έχουν επισκεφθεί και συνεργαστεί με το σχολείο:
Επίσκεψη του γνωστού από τις εκπομπές του στην τηλεόραση Παραμυθά,
Νίκου Πιλάβιου στην Α’ Δημοτικού

Για την προετοιμασία της επίσκεψης του κου Πιλάβιου δουλέψαμε πάνω στο πλούσιο εκπαιδευτικό του υλικό από το προσωπικό του ιστολόγιο, www.paramithas.gr, παρακολουθήσαμε τις εκπομπές του παλιές και καινούριες στο διαδικτυακό κανάλι που διατηρεί για τα παιδιά, www.paramithas.tv και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην τάξη, μίλησε με τα παιδιά για την εκπομπή του Παραμυθά τότε και σήμερα και για την τέχνη του ηθοποιού και του συγγραφέα.

Απάντησε στις ερωτήσεις τους σε μια μικρή συνέντευξη την οποία του πήραν στην τάξη και η επίσκεψη έκλεισε με ένα βιωματικό θεατρικό παιχνίδι που έκανε στο τέλος με τα παιδιά, τα οποία το χάρηκαν πολύ.

Επίσκεψη της συγγραφέως και εικονογράφου Λήδας Βαρβαρούση στην Α’ Δημοτικού

Η κυρία Βαρβαρούση μας επισκέφθηκε στο σχολείο μαζί με… τους ήρωες των βιβλίων της, με τους οποίους έκανε ένα βιωματικό κουκλοθέατρο για τα παιδιά με χορό και μουσική, δραστηριότητες τις οποίες ευχαριστήθηκαν πολύ.

Στη δεύτερη επίσκεψή της στο σχολείο μας, έκανε ένα εικαστικό εργαστήρι φτιάχνοντας μαζί με τα παιδιά έναν μεγάλο καμβά και με τη βοήθειά της πήραν πινέλα και χρώματα και ζωγράφισαν αγαπημένους τους ήρωες από τα βιβλία της .


 


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων