Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Θετικά τα αποτελέσματα στα βρετανικά σχολεία

Αγώνα κατά του γρήγορου φαγητού και της παχυσαρκίας έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια ο διάσημος βρετανός σεφ, Τζέιμι Ολιβερ. Με καμπάνιες στα σχολεία για υγιεινά γεύματα αλλά και βιβλία που κάνουν λόγο για υγιεινή επανάσταση, ο σεφ κήρυξε τον πόλεμο στο junk food.

Μία από τις ομηλίες του μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ:


Οι… σχολικές του καμπάνιες, μάλιστα, φαίνεται πως έφεραν αποτελέσματα. Ερευνα που έγινε σχεδόν πέντε χρόνια μετά την έναρξη του προγράμματος «Τάισέ με πιο υγιεινά» σε 11χρονα παιδιά στο Νότιο Λονδίνο, έδειξε πως οι δικαιολογημένες απουσίες από το σχολείο, οι οποίες συνήθως οφείλονταν σε ασθένειες, μειώθηκαν κατά 15% σε σχέση με τη χρονιά που άρχισε η διατροφική δράση.
Παράλληλα, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως το ποσοστό των παιδιών τα οποία ανέβασαν τις επιδόσεις τους στις επιστήμες και το μάθημα της γλώσσας είχε αυξηθεί μετά την αλλαγή στο μενού της σχολικής καντίνας που έκανε ο Ολιβερ. Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό των μαθητών που πήρε άριστα στο μάθημα των φυσικών επιστημών αυξήθηκε κατά 6%. Αντίστοιχη καμπάνια έχει αρχίσει και για τα σχολεία στις ΗΠΑ και μάλιστα περισσότεροι από 100.000 αμερικανοί πολίτες με το άκουσμα της πρόθεσης του σεφ υπέγραψαν διαδικτυακά υπέρ της καμπάνιας για καλύτερο σχολικό φαγητό.
Πάντως, ο διάσημος σεφ κέρδισε μία νέα μάχη κατά του γρήγορου φαγητού πριν από μερικές μέρες: αποκάλυψε ότι η αλυσίδα γρήγορου φαγητού McDonald’s στις ΗΠΑ χρησιμοποιούσε υδροξείδιο του αμμωνίου (E527) – ο σεφ το αποκαλούσε «ροζ γλίτσα» – για να μετατρέψει τα λιπαρά απομεινάρια του βοδινού κρέατος σε κιμά για τα χάμπουργκερ. Η εταιρεία αναγκάστηκε να αλλάξει τη συνταγή για τα χάμπουργκερ, αποσύροντας το συγκεκριμένο συστατικό. Οι υπεύθυνοι της αλυσίδας δήλωσαν πως κατέληξαν σε αυτήν την απόφαση θέλοντας να εναρμονιστούν με τα παγκόσμια πρότυπα στα υλικά του ωμού βοδινού, χωρίς να παραδέχονται πως στην απόφασή τους αυτή έπαιξαν ρόλο οι πιέσεις του βρετανού τηλεοπτικού σεφ.

ΤΑ ΝΕΑ, 08/02/2012

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων