Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Την Τετάρτη, 16/5, διοργανώσαμε ένα πολύ σημαντικό σεμινάριο για την επιμόρφωση των οδηγών των σχολικών λεωφορείων μας. Έγινε σε συνεργασία με την Τροχαία Αγίας Παρασκευής και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς».

Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και περιελάμβανε δύο κύρια μέρη:

1. Θεωρητικό, στο οποίο αναπτύχθηκαν με σύγχρονο τρόπο από το Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Αγίας Παρασκευής, Αστυνομικό Υποδιευθυντή  κ. Παπακωνσταντίνου Αθανάσιο, θέματα Νομοθεσίας, τήρησης του Κ.Ο.Κ. και των συναφών Κινδύνων Οδικής Ασφάλειας, σε σχέση με τα σχολικά λεωφορεία.

2. Βιωματικό, όπου οι επαγγελματίες οδηγοί των Εκπαιδευτηρίων μας είχαν μία βιωματική εμπειρία προσομοίωσης, σε ανατροπές οχημάτων, σε προσκρούσεις με διάφορες ταχύτητες (φορώντας ή όχι ζώνες ασφαλείας), στις συνέπειες της απόσπασης της προσοχής κατά την οδήγηση, σε ζητήματα αλλοίωσης της συνείδησης συνεπεία μέθης ή άλλης οργανικής αιτίας, καθώς και παρακολούθησης όλων των φάσεων οδήγησης σε προσομοιωτή οδήγησης. Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος καθώς και οι λοιπές λεπτομέρειες του Βιωματικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος, έφεραν τη σφραγίδα του Ινστιτούτου Οδικής Βοήθειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς».

Τέλος, αντίστοιχο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μελλοντικά και για τους οδηγούς που οδηγούν σχολικά του Παιδικού Σταθμού, διότι δεν ήταν εφικτό να το παρακολουθήσουν όλοι την ίδια χρονική στιγμή.

Δημοσίευση στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων