Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Σας ενημερώνουμε ότι η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, ως ενεργό ιδρυτικό μέλος του «Δικτύου κατά της Βίας στο Σχολείο» και σε συνεργασία με το «Δίκτυο» προκηρύσσει Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τη Δημιουργία Αφίσας ή/και Βίντεο με θέμα «Ενδοσχολική βία- Συμβιώνοντας στο Σχολείο».

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας για το πρόβλημα της ενδοσχολικής βίας, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου, μέσω της ενεργού και δημιουργικής συμμετοχής για τη δημιουργία αφίσας και βίντεο, τα οποία θα αποτελέσουν την εκστρατεία του «Δικτύου κατά της Βίας στο Σχολείο» κατά το σχολικό έτος 2012- 2013.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 έως και την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012 και απευθύνεται στις εξής κατηγορίες μαθητών: α) μαθητές προσχολικής αγωγής (νηπιαγωγείο) και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικό σχολείο), με στόχο την πρώιμη ευαισθητοποίηση για το φαινόμενο και β) μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνασίου και Λυκείου).

Ειδικότερα, οι μαθητές όλων των σχολείων της χώρας προσκαλούνται: α) να σχεδιάσουν μια αφίσα, αποτυπώνοντας το μήνυμα κατά της ενδοσχολικής βίας ή/και β) να επιμεληθούν τη δημιουργία ενός σύντομου βίντεο, διάρκειας όχι μεγαλύτερης των τριών (3) λεπτών, σχετικά με το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας. Λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού καθώς και τη συμμετοχή σε αυτόν παρέχονται στην Πρόσκληση Συμμετοχής στον διαγωνισμό που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς (www.neagenia.gr) Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 2599 456 και 210 2599 407 ( κα Ι. Γαïτανάρου).

Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί με τη βράβευση των καλύτερων προτάσεων κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, για την οποία θα αναρτηθεί νεότερη ανακοίνωση από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς. Παράλληλα, προβλέπεται η διοργάνωση δράσεων για την προβολή των βραβευθέντων έργων, την εκτύπωση των αφισών που θα βραβευθούν, τη διοργάνωση έκθεσης του συνόλου των αφισών που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό καθώς και η ανακήρυξη των νικητών σε Αγγελιαφόρους του μηνύματος που μεταφέρεται στην αφίσα ή το βίντεο κατά της βίας στα σχολεία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων