Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Οι μαθητές της Β’ και Γ’ Γυμνασίου του σχολείου μας, είχαν την ευκαιρία στις 6 Δεκεμβρίου να παρακολουθήσουν μία σειρά από συναρπαστικά πειράματα που συσχετίζονταν με τους νόμους της Φυσικής. Κάποια από αυτά ήταν απλά και γνωστά, όπως τα πειράματα αδράνειας και ισορροπίας, ενώ άλλα ήταν θεαματικά και ενδιαφέροντα, όπως τα πειράματα στατικού ηλεκτρισμού. Οι μαθητές μέσω των πειραμάτων, εμπλούτισαν τις γνώσεις τους, μαθαίνοντας πολλά χρήσιμα πράγματα. Επίσης, παρατήρησαν πολλές επιστημονικά όργανα και κατάλαβαν την χρησιμότητα τους στην επιστήμη, όπως και στην καθημερινή ζωή. Τέλος, και το καλύτερο απ’ όλα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν για μία ακόμη φορά στα πειράματα κάνοντας την επίσκεψη ακόμα πιο διασκεδαστική.

 Ήταν γενικά μία καταπληκτική δραστηριότητα, καθώς γνωρίσαμε λίγο καλύτερα, τον άγνωστο για εμάς κόσμο της Φυσικής, αλλά και της Επιστήμης. Ευχαριστούμε τον εκπαιδευτικό φορέα «Οι Ταξιδιώτες» που μας χάρισε αυτή την όμορφη εμπειρία.

 Γιώργος Τρίκκας Β’Γυμνασίου

Την Πέμπτη 6/12/12 οι τάξεις Β΄και Γ΄ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Καντά, παρακολούθησαν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με το οποίο τους δόθηκε η ευκαιρία να « περιηγηθούν » στον μυστηριώδη κόσμο της Φυσικής, εξετάζοντάς την και κατανοώντας την με έναν άλλο ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο. Πειράματα, ορισμοί και ό,τι άλλο περιλαμβάνεταιbroken  στην ύλη των τάξεων, μετατράπηκαν σε παιχνίδι.

Η δημιουργία ερευνών και η πρακτική εφαρμογή θεωριών σπουδαίων Φυσικών, αποτέλεσαν μεγάλη έκπληξη για τους συμμαθητές μας, οι οποίοι φάνηκαν να είναι ευχαριστημένοι, όπως και οι αρμόδιοι καθηγητές.

 Βεατρίκη – Γαβριέλλα  Καλατζοπούλου Γ΄Γυμνασίου

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων