Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Σχετικό έγγραφο: το με αρ. πρ. 152732/Γ2/04-12-2012 έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.
Η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση (Universal Post Union – Π.Τ.Ε.), ιδρυτικό μέλος της οποίας είναι η χώρα μας, είναι ένας διεθνής οργανισμός που συγκαταλέγεται στις ειδικές οργανώσεις του Ο.Η.Ε. και έχει καθιερώσει με το Συνέδριο του Τόκυο το 1969, Διεθνή Διαγωνισμό επιστολικών εκθέσεων για νέους.
Ο διαγωνισμός έχει σκοπό να αναπτύξει την ικανότητα των νέων να συντάσσουν επιστολικές εκθέσεις, να καλλιεργήσουν την οξύνοιά τους και να συμβάλλουν στη σύσφιξη των Διεθνών σχέσεων φιλίας που είναι μία από τις βασικές αποστολές της Π.Τ.Ε.
Το θέμα του διαγωνισμού που επιλέχθηκε για το έτος 2013 είναι:
 «Γράψτε μία επιστολή στην οποία θα εξηγείτε γιατί το νερό είναι πολύτιμο».
Σημειώνεται ότι το φετινό θέμα συμπίπτει με τη διεθνή δεκαετία δράσης «Νερό για τη Ζωή» (2005-2015) και καλεί τους νέους ανθρώπους να εκφράσουν τις σκέψεις τους σχετικά με τη σημασία του νερού για την ανθρώπινη υγεία και τη διατήρηση του φυσικού πλούτου αλλά και να προβληματιστούν με το γεγονός ότι 11% του πληθυσμού της γης εξακολουθεί να μην έχει πρόσβαση σε ασφαλείς πηγές πόσιμου νερού.
Επιπλέον, μέσω της συμμετοχής σε αυτόν το διεθνή διαγωνισμό, η νέα γενιά συνειδητοποιεί το σημαντικό ρόλο των ταχυδρομικών υπηρεσιών στις σύγχρονες κοινωνίες, μαθαίνει να εκτιμά την τέχνη της γραφής και να αναπτύσσει την ικανότητα να συντάσσει επιστολικές εκθέσεις.
Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γυμνασίων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας ηλικίας μέχρι 15 ετών.

Οι εκθέσεις θα πρέπει να σταλούν σε έντυπη μορφή, χειρόγραφες ή δακτυλογραφημένες, να έχουν τη μορφή και τα χαρακτηριστικά μίας επιστολής (ημερομηνία και τόπος, διεύθυνση παραλήπτη, χαιρετισμός στην αρχή και στο κλείσιμο, υπογραφή), καθώς και έκταση έως 800 λέξεις, στη μητρική γλώσσα. Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές και μαθήτριες πρέπει να καταθέσουν τις εκθέσεις τους ως την Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013 στο σχολείο τους, οι οποίες στη συνέχεια θα διαβιβαστούν, μέσω των αντίστοιχων Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α., Διεύθυνση Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Τμήμα Γ΄ – Μαθητικών Θεμάτων (Ανδρέα Παπανδρέου 37, 151 80, Μαρούσι), το αργότερο έως και την Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013.

Η κάθε έκθεση θα πρέπει να συνοδεύεται από έγχρωμη φωτογραφία και να αναφέρεται το όνομα και η διεύθυνση του Σχολείου στο οποίο ανήκει ο υποψήφιος, ο αριθμός των λέξεων, το ονοματεπώνυμο, η ημερομηνία γέννησης, το φύλο, η τάξη φοίτησης, η διεύθυνση του υποψηφίου, καθώς και οι ξένες γλώσσες που γνωρίζει.
Σημειώνεται ότι στην Εγκύκλιο της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης ζητείται η Έκθεση που θα πρωτεύσει από την κάθε χώρα να αποσταλεί σε ηλεκτρονική και σε έντυπη μορφή, και να συνοδεύεται από έγχρωμη φωτογραφία του διαγωνιζόμενου/διαγωνιζόμενης.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα της Π.Τ.Ε.: www.upu.int/en/the-upu/international-letter-writing-competition-for-young-people.html .
H καλύτερη έκθεση, η οποία θα κριθεί από ειδική επιτροπή, θα διαβιβαστεί στο Διεθνές Γραφείο της Π.Τ.Ε., μέσω των ΕΛΤΑ, το αργότερο έως τη Τρίτη, 30 Απριλίου 2013, όπου θα γίνει η τελική κρίση των εκθέσεων των μαθητών από όλες τις χώρες.
Οι τρεις πρώτοι νικητές σε παγκόσμιο επίπεδο θα βραβευθούν με χρυσό μετάλλιο ο πρώτος, με ασημένιο ο δεύτερος και με χάλκινο ο τρίτος, με σφραγίδα του Διεθνούς Γραφείου της Π.Τ.Ε. Τα ονόματα και οι φωτογραφίες των τριών πρώτων επιτυχόντων, καθώς και η έκθεση του νικητή θα δημοσιευθούν σε τεύχος της τριμηνιαίας επιθεώρησης της Π.Τ.Ε., UNION POSTALE.
Επίσης, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε την ξεχωριστή σημασία που είχε για τη χώρα μας ο 41ος Διαγωνισμός επιστολικών εκθέσεων της Π.Τ.Ε. (2012), καθώς η ελληνική συμμετοχή κέρδισε για πρώτη φορά το παγκόσμιο χρυσό μετάλλιο με την έκθεση του μαθητή του 2ου Γυμνασίου Γιαννιτσών Μάριου Χατζηδήμου. Ο Μάριος, με την επιστολή που απηύθυνε στον αγαπημένο του αθλητή Ρότζερ Φέντερερ, κέρδισε τις εντυπώσεις των αξιολογητών και ταξίδεψε μαζί με τη μητέρα του μέχρι τη Ντόχα του Κατάρ, όπου βραβεύτηκε, σε ειδική τελετή που έγινε κατά τη διάρκεια του 25ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της Π.Τ.Ε.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210-33.53.486 (κυρία Ματζιάρη Βίκυ) και να επισκέπτονται την ιστοσελίδα: www.elta.gr
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων