Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Για άλλη μια χρονιά, το σχολείο μας συμμετείχε στο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών Αθήνας (AMUN), εκπροσωπώντας τη χώρα της Ουρουγουάης.

Η θεματολογία της φετινής 16ης Ετήσιας Συνόδου, επίσημη γλώσσα των εργασιών της οποίας ήταν όπως και κάθε χρόνο τα Αγγλικά, περιλάμβανε θέματα όπως:

  • Το ζήτημα της διάδοσης των πυρηνικών όπλων στην Κορεατική Χερσόνησο
  • Ο ρόλος των μη κρατικών φορέων σε ένοπλες συγκρούσεις
  • Η κατάσταση στο Μάλι
  • Η κατάσταση στο Αφγανιστάν
  • Αγροτική ανάπτυξη και επισιτιστική ασφάλεια
  • Εφαρμογή διαφανών και αποτελεσματικών κανονισμών σχετικών με τις ξένες επενδύσεις στις αναπτυσσόμενες χώρες

Για τα θέματα αυτά, ανάλογα με την επιτροπή στην οποία ανήκαν, οι μαθήτριές μας Έλλη Καντά και Μαρία Αναστασία Μούσσα, καθώς και ο μαθητής μας Νικόλαος Χαραλάμπου από τη Β’ Λυκείου, ενημερώθηκαν και προετοιμάστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Στη συνέχεια, κατάρτισαν τις δικές τους σχετικές προτάσεις τις οποίες και παρουσίασαν με επιτυχία κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, χρησιμοποιώντας μόνο την Αγγλική γλώσσα!

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά για την άψογη παρουσία τους στο χώρο του Συνεδρίου!

Συγχαρητήρια επίσης αξίζουν και στις καθηγήτριες αγγλικών κυρίες Γεράκη και Σταμπουλοπούλου.

Αν θα ήθελα με μία φράση να περιγράψω την εμπειρία μου στο AMUN  2013, τότε εν συντομία θα έλεγα: «Μία άκρως ενδιαφέρουσα και ανεπανάληπτη εμπειρία.» Η εξοικείωση με προβλήματα που αφορούν ολόκληρο τον πλανήτη αλλά και παράλληλα οι λύσεις που θα έπρεπε να προτείνουμε και να γίνουν αποδεκτές, με έφεραν πιο κοντά στον κόσμο της διπλωματίας και φυσικά με έκαναν να τον αντικρίσω από άλλη οπτική γωνία. Γνώρισα συνομηλίκους μου που είχαμε κοινά ενδιαφέροντα, κοινούς στόχους, κοινές ελπίδες, κοινά όνειρα για μια δικαιότερη ζωή. Επιτύχαμε, έστω και για τρεις μέρες, να αλλάξουμε τον κόσμο και να τον κάνουμε πιο αληθινό και πιο ανθρώπινο, καλλιεργώντας την ελπίδα ότι ίσως καταφέρουμε να αλλάξουμε και να κάνουμε επίσης πιο αληθινό και πιο ανθρώπινο το μέλλον μας. Το AMUN 2013 θα μου μείνει αξέχαστο παίρνοντας μια εξέχουσα θέση στην καρδιά μου!

 Μαρία Αναστασία Μούσσα

Φέτος, συμμετείχα στο AMUN για πρώτη φορά και θεωρώ πως ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία. Μέσα από αυτήν, κατάφερα να μάθω για τα προβλήματα που απασχολούν σήμερα τον κόσμο και να προτείνω και εγώ η ίδια λύσεις για την αντιμετώπισή τους. Πριν από το AMUN δεν ήξερα σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκονται ορισμένες χώρες και με πόσο δύσκολες συνθήκες έρχονται αντιμέτωποι οι άνθρωποι που ζουν σε αυτές. Επίσης, έμαθα πολλές πληροφορίες για την Ουρουγουάη, την χώρα που αντιπροσωπεύσαμε, και γνώρισα ανθρώπους, οι οποίοι με πάθος υποστήριξαν τις απόψεις τους. Όμως, ένα από τα πράγματα που θα θυμάμαι, είναι αυτό που αναφέρθηκε κατά την τελετή λήξης, ότι δηλαδή, όλοι εμείς μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο!!

 Έλλη Καντά

Η συμμετοχή μου στο 16ο AMUN, μου έχει αφήσει μόνο θετικές εντυπώσεις. Η διοργάνωση ήταν πολύ καλή, με μεγάλη συμμετοχή. Ήταν η δεύτερη φορά που συμμετείχα σε αυτό το συνέδριο. Εντυπωσιάστηκα που οι περισσότεροι από τους συνομηλίκους μου είχαν τις ίδιες απόψεις και ιδέες με μένα για την καταπολέμηση του προβλήματος των πυρηνικών αλλά και των μη κρατικών φορέων που συμμετέχουν σε πολέμους, σύμφωνα με τα θέματα της Επιτροπής για τον Αφοπλισμό. Παρότι όλα όσα αποφασίστηκαν ίσως δεν υλοποιηθούν, είναι πολύ καλό που εμείς, οι αυριανοί πολίτες, σκεφτόμαστε με αυτόν τον τρόπο για τα θέματα της ειρήνης και του αφοπλισμού. Ελπίζω την επόμενη χρονιά να έχω το περιθώριο του χρόνου ώστε να μπορέσω να συμμετάσχω ξανά!

Νικόλαος Χαραλάμπου

Τα σχόλια είναι κλειστά.

embed_badge
Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Οι παιδικοί μας σταθμοί
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων