Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Βριλήσσια, 11/10/2013

                                                       ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΘΕΜΑ: Διαγωνισμός Φωτογραφίας για μαθητές Δημοτικού (τάξεις Δ, Ε & ΣΤ)

και Γυμνασίου

 

 

Αγαπητοί γονείς,

 

Με αφορμή την εβδομάδα περιβάλλοντος (πρώτο δεκαήμερο Οκτωβρίου), το Γυμνάσιο του σχολείου μας προτίθεται να διοργανώσει διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Το αστικό πράσινο». Η θεματολογία θα αφορά σε τρεις άξονες:

α) το πράσινο στο σπίτι μου

β) το πράσινο στο σχολείο μου

γ) το πράσινο στη γειτονιά μου (οι μαθητές θα επιλέξουν από τα τρία, ένα συγκεκριμένο θέμα).

Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα είναι μαθητές τόσο του Δημοτικού (Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄, όσο και του Γυμνασίου, οι οποίοι θα παραδώσουν τις φωτογραφίες τους σε ηλεκτρονική (αποστολή στο e-mail του σχολείου: kantas.school@gmail.com), αλλά και σε έντυπη μορφή (σε φωτογραφικό χαρτί μεγέθους Α4) το αργότερο έως τις 18 Νοεμβρίου.

Για το Δημοτικό οι εκτυπωμένες φωτογραφίες θα παραδίδονται στις δασκάλες των τάξεων. Για το Γυμνάσιο οι αντίστοιχες στις κυρίες Γκιόκα ή Μελά ή Τσιακάρα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι θα συμπράξουμε με το  WWF (Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση), το οποίο θα αναρτήσει τις φωτογραφίες των μαθητών μας σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα της επίσημης ιστοσελίδας του WWF και θα εντάξει την προσπάθειά μας αυτή σε ένα συγκεκριμένο διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Βασικός όρος, βέβαια, είναι να υπάρξουν και κάποιες δράσεις του σχολείου μας, οι οποίες θα αφορούν στο περιβάλλον (π.χ. δεντροφύτευση, δημιουργία κήπου στο σχολείο κ.τ.λ.), διαδικασία που θα αναλάβουν μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας.

Θα θέλαμε λοιπόν για ένα τόσο σημαντικό θέμα να παρακινήσετε και εσείς τους μαθητές πολύ περισσότερο διότι η ευαισθητοποίηση για τα προβλήματα του περιβάλλοντος και η πράσινη ανάπτυξη ως εναλλακτική πρόταση στην οικονομία αποτελούν πλέον προτεραιότητα αρκετών οργανισμών (ή) και κυβερνήσεων παγκοσμίως.

Αν η πρόταση μας αυτή σας βρίσκει σύμφωνους και πρόθυμους να βοηθήσετε, τόσο καθοδηγώντας και παρακινώντας τους μαθητές, όσο και οργανώνοντας κάποια από τις προαναφερθείσες  δράσεις, θα προχωρήσουμε άμεσα στην «πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος» για το διαγωνισμό, ανακοινώνοντας τους όρους συμμετοχής και την καταληκτική ημερομηνία παράδοσης του υλικού.

 

ΒΡΑΒΕΙΑ

 

Να σημειώσουμε τέλος ότι θα δοθούν 3 βραβεία, δηλαδή:

  • μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ΝΙΚΟΝ L32
  • ένα MP3 Sony, 4GB
  • ένα MP3 Sony, 2GB

βραβεία τα οποία έχουν ήδη αγοραστεί.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

Με εκτίμηση

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου μας

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την κα Γκιόκα, υποδιευθύντρια του Γυμνασίου μας, στο 210-6825085 ή στο e-mail [email protected]

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων