Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013, η τάξη μας (Στ’ δημοτικού) επισκέφτηκε το νεοκλασικό Εβραϊκό μουσείο- κόσμημα, στο κέντρο της Αθήνας. Ήταν μια πολύ ξεχωριστή εκδρομή για όλους μας, η οποία μας άφησε πολλές ευχάριστες αναμνήσεις! Μας έκανε να θέλουμε να αναζητήσουμε απαντήσεις στα ερωτήματα τα οποία μας απασχολούσαν, αλλά και να καταλάβουμε ότι ο άνθρωπος δεν ξεχωρίζει από το χρώμα, την εθνικότητα και τη θρησκεία του…!

stevraiko1314_02

Μάθαμε πολλά από την ιστορία των Εβραίων μέσα από τις διηγήσεις της ξεναγού μας, για τα φριχτά μαρτύρια των Εβραίων από τους Γερμανούς! Στη συνέχεια η ξεναγός, μας ξενάγησε στον πολύ όμορφο χώρο του μουσείου! Ο χώρος ήταν πολύ όμορφος, διακοσμημένος με τις τοπικές ενδυμασίες των Εβραίων πριν αλλά και μετά το ολοκαύτωμα, με θρησκευτικά σκεύη, κοσμήματα, έγγραφα αλλά και πλαστές ταυτότητες! Μετά, ακολούθησε η προβολή βίντεο, μέσα στην αίθουσα προβολής! Στο τέλος, ανεβήκαμε στον τελευταίο όροφο, όπου υπήρχε έκθεση από όπλα γυναικών αλλά και ανδρών Εβραίων! Φεύγοντας, στο βιβλίο επισκεπτών, εγώ και οι συμμαθητές μου, γράψαμε τις εντυπώσεις μας από την επίσκεψή μας στο μουσείο!

Το μουσείο αυτό μας βοήθησε να συνδέσουμε το χθες με το σήμερα, βλέποντας αρκετές διαφορές αλλά και ομοιότητες και να καταλάβουμε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται με πολλούς τρόπους, γιατί εμείς τα παιδιά, είμαστε αυτά που θα αλλάξουν το μέλλον της χώρας μας!

Εβίνα Μαρτινάκου


Δευτέρα 4/11/13 επισκέφτηκα το Εβραϊκό Μουσείο!!! Ήθελα να μάθω πάρα πολλά γι’ αυτό… Και έμαθα!!! Μπήκα μέσα… ο χώρος ήταν εκπληκτικός, ο τοίχος άσπρος σαν τα ολόλευκα σύννεφα και το πάτωμα καφέ σαν τους σκληρούς κορμούς των δέντρων… το μουσείο είχε τουλάχιστον 5 ορόφους και λίγα λέω!!! Όλα ήταν υπέροχα, ο χώρος, τα πράγματα (ρούχα, παπούτσια, αρχαία γράμματα, στρατιώτες με αληθινούς πάνω τους εξοπλισμούς) μέσα στα γυάλινα τζάμια στα οποία παρακολουθούσα με προσοχή. Μας καθοδηγούσε εμένα και τους υπόλοιπους συμμαθητές μου μια ευγενική κυρία καθώς βλέπαμε διάφορα περίεργα αλλά και σημαντικά γεγονότα από την Ιστορία… Μάλιστα μας είπε και μερικά λόγια για την ιστορία του μουσείου και γενικά για τους Εβραίους, αφού όλα είχαν σχέση με αυτούς. Ήταν αρκετά ενδιαφέρον! Μας έβαλε επίσης να δούμε ένα βίντεο που βασιζόταν στην Εβραϊκή Ζωή στην περίοδο της κατοχής ήταν αρκετά συγκινητικό…!!! Θα παρότρυνα και τους υπόλοιπους να πάνε στο μουσείο γιατί τέτοιες επισκέψεις είναι σημαντικές!!!

Μακράκη Βασιλική

stevraiko1314_01

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων