Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Σας ενημερώνουμε ότι, τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα διοργανώνουν, υπό την αιγίδα του Υ. ΠΑΙ.Θ, το 16° Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανάγνωσης Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου «ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ 2014».

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές των Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων Δημοσίων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων και στοχεύει στην ουσιαστική επαφή των μαθητών με σημαντικά έργα της ελληνικής και της παγκόσμιας λογοτεχνίας, στην απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων τους και στην ανάπτυξη της κριτικής τους σκέψης, καθώς επίσης και στην ανάπτυξη του δείκτη συνεργασίας των παιδιών, αφού στους όρους διεξαγωγής του διαγωνισμού ενισχύεται η ομαδική συμμετοχή.

Στις Βιβλιοδρομίες 2014, οι μαθητές μπορούν να διαγωνισθούν ατομικά ή ομαδικά (μέχρι τέσσερα (4) μέλη). Οι βιβλιοδρόμοι θα κληθούν να απαντήσουν γραπτά σε ερωτήσεις σχετικές με τα βιβλία που θα διαβάσουν, οι οποίες αποβλέπουν στην κατανόηση του περιεχομένου των βιβλίων, στη διευκόλυνση της δημιουργικής πρόσληψης των κειμενικών στοιχείων και στην έμφαση της σύνδεσης των βιβλίων με άλλα κείμενα της ίδιας θεματικής ομάδας. Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν ατομικά θα πρέπει να διαβάσουν τα τέσσερα (4) βιβλία που έχουν οριστεί για την τάξη που φοιτούν, ενώ στην περίπτωση που θα συγκροτήσουν ομάδες, οι ερωτήσεις θα απευθύνονται σε όλα τα μέλη της ομάδας, που θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργάζονται κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί πανελλαδικά την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014 και η διάρκεια του είναι δίωρη. Ως κεντρικό εξεταστικό κέντρο ορίζονται τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα (Βάρη Αττικής), ενώ θα ορισθούν και κατά τόπους εξεταστικά κέντρα σε περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδας, με την προϋπόθεση ότι θα συμμετάσχουν τουλάχιστον πενήντα (50) μαθητές από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Για το διαγωνισμό Βιβλιοδρομίες 2014 επιλέχθηκε η θεματική ενότητα «Οικογένεια», με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος 2014 που είναι αφιερωμένο στη συμφιλίωση της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι προαιρετική. Οι μαθητές ή οι ομάδες μαθητών μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα ενγραφήι; και αποστέλλοντάς την στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://geitonas.edu.gr.

Όλοι οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα λάβουν αναμνηστικό έπαινο για τη συμμετοχή τους, ενώ θα απονεμηθούν συνολικά δεκαοκτώ (18) βραβεία.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με το διαγωνισμό, μπορείτε να επικοινωνείτε με τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα, με την κα Εύη Παραδείση (210- 9656200-10, eν [email protected] ).

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

embed_badge
Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Οι παιδικοί μας σταθμοί
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων