Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

22 Μαρτίου 2014, ώρα 9:00 π.μ.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ

Πότε θα γίνει ο επόμενος διαγωνισμός;
Απάντηση: Στις 22 Μαρτίου 2014, ημέρα Σάββατο.

Τι ώρα;
Απάντηση: Η εξέταση θα αρχίσει στις 9:00 το πρωί, που σημαίνει ότι στο εξεταστικό κέντρο (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΑΝΤΑ, Ομήρου 4, Βριλήσσια, τηλ. 210 8045355) θα πρέπει να βρίσκεστε ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ στις 8:45.

Πόση ώρα θα διαρκέσει η εξέταση;
Απάντηση: Θα διαρκέσει 1 ώρα και 30 λεπτά.
Κατά τη διάρκεια της εξέτασης τι χρειάζεται να κρατά κανείς;
Απάντηση:

Ένα στυλό μπλε ή μαύρου χρώματος με το οποίο θα σημειώνει τις απαντήσεις του στο ΦΥΛΛΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ που θα του δοθεί. Στις απαντήσεις δεν επιτρέπεται η χρήση μολυβιού ούτε διορθωτικού (μπλάνκο). Γι’ αυτό καλό είναι να σημειώνει κανείς την απάντηση που θεωρεί σωστή μόνο αφού είναι εντελώς βέβαιος. Αν υπάρχει ασάφεια στο ποια απάντηση σημειώθηκε, θα θεωρηθεί ως λάθος απάντηση.
Στο πρόχειρο που θα δοθεί μπορεί κανείς να γράφει με όποιο τρόπο θέλει, ακόμα και με μολύβι.
Τα γεωμετρικά όργανα δεν είναι απαραίτητα. Δεν θα ζητηθεί να σχεδιάσουν οι διαγωνιζόμενοι κάτι από το οποίο θα βαθμολογηθούν. Όμως μπορεί τα γεωμετρικά όργανα να φανούν χρήσιμα σε κάποιους, όταν εργάζονται στο πρόχειρό τους.
Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό;
Απάντηση: Όλοι οι μαθητές από την Β΄ Δημοτικού μέχρι την Γ΄ Λυκείου, ανεξάρτητα από το τύπο ή τη μορφή του Σχολείου (Δημόσιο, Ιδιωτικό, κ.λπ.). Ο κάθε μαθητής γράφει σε θέματα που αντιστοιχούν στο επίπεδο της τάξης του.

Σε τι θέματα θα γίνει ο διαγωνισμός;
Απάντηση: Θα υπάρχουν έξι διαφορετικά επίπεδα θεμάτων, ανάλογα με την τάξη του μαθητή. Αυτά είναι ως εξής:

Επίπεδο Β’ Δημοτικού: απευθύνεται σε μαθητές της Β΄ τάξης Δημοτικού,
Επίπεδο 1: απευθύνεται σε μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης Δημοτικού,
Επίπεδο 2: απευθύνεται σε μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης Δημοτικού,
Επίπεδο 3: απευθύνεται σε μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης Γυμνασίου,
Επίπεδο 4: απευθύνεται σε μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ τάξης Λυκείου.
Επίπεδο 5: απευθύνεται σε μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης Λυκείου.

Με άλλα λόγια, θα διαγωνιστούν σε κοινά θέματα, οι μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης Δημοτικού. Όμοια, θα διαγωνιστούν σε κοινά θέματα οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού, και λοιπά. Όλα τα θέματα μπορούν να απαντηθούν με τις γνώσεις που αποκομίζουν οι μαθητές από το Σχολείο.

Σε πόσα θέματα πρέπει να απαντήσουν οι μαθητές;
Απάντηση: Για τους μαθητές της Β΄ τάξης Δημοτικού υπάρχουν 21 ερωτήσεις. Για τους μαθητές Γ΄ και Δ΄ τάξης Δημοτικού υπάρχουν 24 ερωτήσεις, ενώ για τις υπόλοιπες τάξεις 30. Δεν χρειάζεται να απαντήσει κανείς σε όλες τις ερωτήσεις. Το Καγκουρό δεν είναι εξέταση και δεν υπάρχει βαθμολογική βάση. Το Καγκουρό είναι διαγωνισμός: σε όσο περισσότερες ερωτήσεις απαντήσει κανείς σωστά, τόσο αυξάνει την πιθανότητά του να βραβευθεί.

Τα θέματα του διαγωνισμού είναι δύσκολα; Απαιτούνται ειδικές γνώσεις;
Απάντηση: Τα θέματα είναι γενικά βατά. Τα πρώτα 7 στην περίπτωση του Επιπέδου Β’ Δημοτικού, 8 στην περίπτωση του Επιπέδου 1 και 10 στα υπόλοιπα επίπεδα, είναι πολύ εύκολα.
Tα επόμενα 7 στην περίπτωση του Επιπέδου Β’ Δημοτικού, 8 στην περίπτωση του Επιπέδου 1 και 10 στα υπόλοιπα επίπεδα, είναι αρκετά εύκολα, και τα τελευταία 7 στην περίπτωση του Επιπέδου Β’ Δημοτικού, 8 στην περίπτωση του Επιπέδου 1 και 10 στα υπόλοιπα επίπεδα, είναι κατά τι δυσκολότερα, χωρίς όμως να είναι δύσκολα.
Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για να απαντηθούν οι ερωτήσεις. Οι γνώσεις των μαθητών μέσα στην τάξη τους, ο κοινός νους και η αγάπη για τα Μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για τον διαγωνισμό. Τα θέματα είναι τέτοια ώστε ακόμα και αν κάποιος δεν έχει διαβάσει τίποτα, θα μπορέσει σίγουρα να απαντήσει σε κάποια ερωτήματα. Ας τονιστεί ωστόσο ότι για να απαντήσει κανείς και τα 30 θέματα ολόσωστα μέσα στα χρονικά περιθώρια που δίνονται, είναι άλλη ιστορία. Η πείρα μας λέει ότι μόνο οι ιδιαίτερα ταλαντούχοι στα Μαθηματικά πετυχαίνουν τέτοια επίδοση.

Τι μορφής θα είναι τα θέματα;
Απάντηση: Τα θέματα είναι πολλαπλής επιλογής. Δηλαδή σε κάθε θέμα υπάρχουν πέντε απαντήσεις από τις οποίες ακριβώς μία θα είναι σωστή. Η κάθε σωστή απάντηση παίρνει 3, 4 ή 5 πόντους, ανάλογα με την δυσκολία της. (Υπάρχει ίσο πλήθος ερωτήσεων των 3, 4 και 5 πόντων.) Για κάθε λάθος απάντηση αφαιρείται ένας πόντος, ανεξάρτητα από τη δυσκολία του θέματος. Αν σε μια ερώτηση δεν σημειωθεί απάντηση, τότε ούτε προστίθενται ούτε αφαιρούνται πόντοι.

Μπορώ να κρατήσω τα θέματα μετά την εξέταση;
Απάντηση: Ναι, μπορείς. Αν θέλεις μπορείς να σημειώσεις στο αντίγραφό των θεμάτων σου τις απαντήσεις που έγραψες στο ΦΥΛΛΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ, για να τις ελέγξεις μετά τον διαγωνισμό. Έτσι, μετά τον διαγωνισμό, θα σου δοθεί έτσι η ευκαιρία να συζητήσεις τις απαντήσεις με τους Δασκάλους, τους Καθηγητές και τους συμμαθητές σου.

Αυτά που θα γράψω στο πρόχειρο θα βαθμολογηθούν;
Απάντηση: Όχι. Τα πρόχειρα δεν παραδίδονται, αλλά τα κρατά ο μαθητής.

Αν ένας απαντά τις ερωτήσεις στην τύχη, έχει μεγάλες πιθανότητες να συγκεντρώσει υψηλή βαθμολογία;
Απάντηση: Όχι.
1ος λόγος: Η πιθανότητα, απαντώντας τυχαία, να πιάσει κανείς όλες τις σωστές απαντήσεις είναι 1 στις 24 300 000! (εκτός από το Επίπεδο 1 που είναι 1 στις 7 962 624).
2ος λόγος: Σε κάθε λάθος απάντηση, θα αφαιρείται ένας πόντος.
Ειδικότερα, αν κάποιος δεν είναι σίγουρος ότι κάποια απάντησή του είναι σωστή, είναι προς το συμφέρον του να μην την απαντήσει.

Πότε και πώς μπορώ να εγγραφώ για το διαγωνισμό;
Απάντηση: Οι εγγραφές αρχίζουν την 1η Ιανουαρίου 2014, και γίνονται απευθείας στο Κέντρο Εξέτασης που επιθυμεί να διαγωνιστεί ο μαθητής. Όσοι εγγραφούν πριν τις 28 Φεβρουαρίου 2014 εξασφαλίζουν ότι θα πάρουν τα δώρα τους την ημέρα που θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός.
Σημειώνουμε ιδιαίτερα ότι κάποια σχολεία μπορεί να αποφασίσουν να γίνουν Κέντρα Εξέτασης μετά την 1η Ιανουαρίου. Οι μαθητές μπορούν να ρωτήσουν στο σχολείο τους αν είναι ή προτίθεται να γίνει Κέντρο Εξέτασης.
Επίσης μπορεί μερικά Κέντρα Εξέτασης να έχουν περιορισμούς στις εγγραφές (π.χ. μέχρι συγκεκριμένη ημερομηνία ή να δέχονται μόνο μαθητές του σχολείου τους κ.λπ.). Όλες οι παραπάνω πληροφορίες θα εμφανίζονται στην Ιστοσελίδα του διαγωνισμού.

Αν δεν εγγραφώ πριν τις 28 Φεβρουαρίου, υπάρχουν επιπτώσεις;
Απάντηση: Όχι, δεν υπάρχουν ουσιαστικές επιπτώσεις, υπάρχει όμως μια μικρή διαφορά: όσοι εγγραφούν πριν τις 28 Φεβρουαρίου εξασφαλίζουν ότι θα παραλάβουν τα δώρα τους την ημέρα του διαγωνισμού. Οι υπόλοιποι δεν θα τα χάσουν, αλλά πρέπει να περιμένουν για να τα παραλάβουν αργότερα. Αυτό γίνεται γιατί δεν προλαβαίνουν να φτάσουν εγκαίρως τα δώρα στα Κέντρα Εξέτασης, για τις εγγραφές που γίνονται την τελευταία στιγμή.

Υπάρχει συνδρομή για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό;
Απάντηση: Ναι. Έχει καθοριστεί στα 12 ευρώ.

Τα χρήματα αυτά είναι μόνο για τη συμμετοχή;
Απάντηση: Όχι μόνο. Με τη συμμετοχή κάποιου στον διαγωνισμό, και ανεξάρτητα αν θα διακριθεί ή όχι, παίρνει διάφορα εκπαιδευτικά δώρα που η αντικειμενική τους αξία είναι μεγαλύτερη από τη συνδρομή. (Για να δεις τα δώρα που μοιράστηκαν σε προηγούμενα χρόνια βλέπε εδώ).

Πού πάει το ποσό της συμμετοχής στο διαγωνισμό;
Απάντηση: Εκτός από τα οργανωτικά έξοδα (εκτύπωση των θεμάτων, ταχυδρομικά, συμβολική αμοιβή επιτηρητών και λοιπά) ο κάθε μαθητής λαμβάνει διάφορα εκπαιδευτικά δώρα. Αυτά είναι α) βεβαίωση συμμετοχής, β) ένα έγχρωμο μαθηματικό βιβλίο 112 σελίδων με όλα τα θέματα του φετινού διαγωνισμού και τις λύσεις τους, με άρθρα πάνω στα μαθηματικά, γρίφους και λοιπά (δείτε δείγμα του βιβλίου του 2007 εδώ), γ) άλλο εκπαιδευτικό υλικό. Η αξία των αντικειμένων που θα πάρει στα χέρια του ο κάθε μαθητής υπερβαίνει κατά πολύ το ποσό της συμμετοχής.
Επίσης, ένας στους 6 μαθητές θα βραβευθεί με επιπρόσθετα εκπαιδευτικά δώρα, όπως μία μεγάλη αφίσα 70cm x 100cm με μαθηματικό θέμα και άλλα.

Τι ακριβώς δώρα θα πάρουν όσοι συμμετάσχουν στον διαγωνισμό;
Απάντηση: Τα δώρα που παίρνει ο κάθε διαγωνιζόμενος είναι κυρίως μαθηματικού περιεχομένου. Συγκεκριμένα, φέτος θα είναι:
1) Το βιβλίο «Καγκουρό: Μαθηματικά για όλους», τόμος 8 (2014). Πρόκειται για καλαίσθητο βιβλίο μεγέθους 21×30 εκ. με 112 σελίδες, τετράχρωμο, που θα περιέχει:
• τα θέματα όλων των επιπέδων,
• τις λύσεις όλων των θεμάτων,
• μαθηματικά άρθρα – ασκήσεις για κάθε τάξη,
• γρίφους για όλους και άλλα συναφή.
Το βιβλίο αυτό είναι γραμμένο με τρόπο ώστε τα μαθηματικά να εμφανίζονται ως παιχνίδι.
2) Μερικά χαρτόνια τα οποία περιέχουν ενδιαφέρουσες μαθηματικές κατασκευές.
Τέλος, όλοι παίρνουν
3) Καλαίσθητη βεβαίωση συμμετοχής στον διαγωνισμό, που μπορεί να κορνιζωθεί.
Τα παραπάνω δώρα θα τα πάρουν όλοι, απλά και μόνο με τη συμμετοχή τους, ακόμα και αν δεν απαντήσουν σε κανένα ερώτημα.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα αντίστοιχα δώρα προηγούμενου έτους. Εάν επιθυμείτε να τα προμηθευτείτε, αναζητήστε τα στα βιβλιοπωλεία ή απευθείας από το Καγκουρό.

Τα δώρα που παίρνουν όσοι συμμετάσχουν είναι κατάλληλα για τους μαθητές;
Απάντηση: Σημειώνουμε εμφατικά ότι όλο το υλικό που διαθέτουμε στους μαθητές είναι παιδαγωγικά άμεπτο και σέβεται την προσωπικότητά τους. Ο μόνος στόχος είναι να παρουσιάσουν τα μαθηματικά σαν παιχνίδι, να καλλιεργήσουν την μαθηματική σκέψη, να είναι χρήσιμα στους μαθητές και τους δασκάλους τους και να συμβάλλουν στην εκπαίδευση της νεολαίας.

Πότε θα πάρω τα δώρα μου;
Απάντηση: Όσοι έχουν εγγραφεί πριν τις 28 Φεβρουαρίου 2014, θα πάρουν τα δώρα τους αμέσως μετά τον διαγωνισμό (μόλις παραδώσουν το γραπτό τους). Όσοι εγγραφούν εκπρόθεσμα θα πάρουν τα δώρα τους όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού. Είναι όμως ευθύνη τους να τα αναζητήσουν από το Κέντρο Εξέτασης όπου διαγωνίστηκαν, όπου θα σταλούν. Όπως και να είναι, πάντως, κανένας δεν θα χάσει τα δώρα του.

Υπάρχει τρόπος να συμμετάσχει κάποιος στο διαγωνισμό χωρίς να πληρώσει τη συνδρομή;
Απάντηση: Αυτή τη στιγμή όχι. Όμως στο μέλλον ελπίζουμε να δοθεί μια τέτοια δυνατότητα σε ειδικές περιπτώσεις. Π.χ. σε μαθητές απομακρυσμένων ή παραμεθόριων περιοχών ή σε περίπτωση αποδεδειγμένης αδυναμίας καταβολής της συνδρομής από την οικογένεια του μαθητή.

Μπορεί κανείς να κρατήσει τα θέματα μετά την εξέταση;
Απάντηση: Ναι, τα θέματα τα κρατάει ο μαθητής (παραδίδει μόνο το ΦΥΛΛΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ). Στο αντίγραφό του μπορεί να σημειώσει και τις απαντήσεις του στον διαγωνισμό, για να έχει την δυνατότητα να τις συζητήσει αργότερα με τους άλλους.

Που μπορώ να βρω τις απαντήσεις των θεμάτων;
Απάντηση: Το βιβλίο που παίρνει ο κάθε διαγωνιζόμενος ως δώρο περιέχει όχι μόνο τις απαντήσεις αλλά και αναλυτικές λύσεις των θεμάτων.
Μπορεί κανείς να έχει αντίγραφο των θεμάτων των άλλων τάξεων;
Απάντηση: Τα θέματα όλων των τάξεων με τις λύσεις τους υπάρχουν στο βιβλίο που παίρνουν ως δώρο όλοι οι διαγωνιζόμενοι. Όσοι δεν έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό μπορούν να προμηθευτούν το ίδιο βιβλίο, όπως και τα αντίστοιχα του 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 και 2012, από το εμπόριο ή απευθείας από το Καγκουρό (βλέπετε πωλήσεις).

Εάν κάποιος νοιώθει ότι είναι πολύ καλός στα Μαθηματικά, μπορεί να δώσει σε θέματα μεγαλύτερης τάξης;
Απάντηση: Βεβαίως. Να το διευκρινίσει όμως όταν δηλώσει συμμετοχή στον διαγωνισμό, και κατά την έναρξη της εξέτασης.

Μπορεί κανείς να δώσει σε θέματα χαμηλότερης τάξης από αυτήν που βρίσκεται;
Απάντηση: Όχι. Αλλιώς κάποιοι μαθητές π.χ. Λυκείου θα έδιναν σε θέματα Δημοτικού και φυσικά θα διακρίνονταν, κάτι που δημιουργεί στρεβλώσεις στο διαγωνισμό.

Μπορεί κανείς να δώσει σε θέματα δύο επιπέδων;
Απάντηση: Όχι, γιατί η εξέταση σε όλα τα επίπεδα θα είναι ταυτόχρονη.

Πώς θα μάθω τη βαθμολογία μου;
Απάντηση: Οι βαθμολογίες θα ανακοινωθούν από τον Υπεύθυνο Εξέτασης στους μαθητές που διαγωνίστηκαν υπό την επίβλεψή του. Επίσης, στην ιστοσελίδα του Καγκουρό (www.kangaroo.gr) θα αναρτηθούν τα ονόματα των διακριθέντων (ένας στους έξι).

Πώς μπορώ να εξασκηθώ για το διαγωνισμό;
Απάντηση: Σε αυτήν την ιστοσελίδα θα βρεις δείγματα θεμάτων του 2006 και όλα τα θέματα του 2007. Επίσης, τα βιβλία «Καγκουρό: Μαθηματικά για όλους», τόμοι 1 ως 7 περιέχουν τα θέματα όλων των επιπέδων των ετών 2007 εως 2013 , με λεπτομερείς απαντήσεις.

Αν δεν γράψω καλά στον διαγωνισμό, το όνομά μου και ο βαθμός μου θα γνωστοποιούνται στους άλλους;
Απάντηση: Όχι, δεν θα φαίνονται πουθενά. Στην ιστοσελίδα του Καγκουρό ανακοινώνονται μόνο τα ονόματα όσων διακριθούν. Οι βαθμοί γνωστοποιούνται μέσω του Υπεύθυνου Εξέτασης μόνο στον ίδιο τον διαγωνιζόμενο.

Πότε θα αναρτηθούν τα ονόματα των διακριθέντων;
Απάντηση: Λίγες εβδομάδες μετά τον διαγωνισμό θα αναρτηθούν τα ονόματα των διακριθέντων στην ιστοσελίδα του Καγκουρό. Παράλληλα, τα ονόματα και οι βαθμοί των διαγωνιζόμενων θα σταλούν στο εκάστοτε Κέντρο Εξέτασης.

Αν μετά την ανακοίνωση της βαθμολογίας έχω αντιρρήσεις για την επίδοση μου, μπορώ να ζητήσω να επανεξεταστεί το γραπτό μου;
Απάντηση: Βεβαίως. Στην περίπτωση αυτή επανεξετάζεται το γραπτό και αποστέλλεται ηλεκτρονικά η αναλυτική βαθμολογία. Στην σπάνια περίπτωση που έχει γίνει λάθος κατά τη βαθμολόγηση, και ο μαθητής δικαιούται επιπλέον δώρο, προφανώς θα το πάρει (θα του σταλεί ταχυδρομικά). Επίσης θα προστεθεί το όνομά του στους πίνακες των διακριθέντων.

Ποιός βγάζει τα θέματα;
Απάντηση: Τα θέματα τα βγάζει επιτροπή ειδικών στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι από τις 52 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, στις οποίες διενεργείται ο διαγωνισμός. Τα θέματα είναι, με μικρές εξαιρέσεις, κοινά σε όλες τις χώρες. Οι όποιες διαφορές οφείλονται στο ότι δεν έχουν όλες οι χώρες το ίδιο εκπαιδευτικό σύστημα ούτε οι μαθητές διδάσκονται την ίδια ύλη. Γι΄ αυτό οι υπεύθυνοι του Καγκουρό στις χώρες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, προσαρμόζουν τα θέματα στην ύλη που γνωρίζουν οι μαθητές της χώρας τους.

Θα πάρω απόδειξη για τα χρήματα που θα δώσω;
Απάντηση: Βεβαίως. Η απόδειξη είναι νομότυπη και εκδίδεται από την Καγκουρό Ελλάς.

Αν πληρώσω τη συμμετοχή, αλλά για οποιοδήποτε λόγο αλλάξω γνώμη και δεν θέλω να συμμετάσχω στο διαγωνισμό, θα πάρω πίσω τα χρήματα που έδωσα;
Απάντηση: Βεβαίως. Αυτό μπορεί να ζητηθεί από τον Υπεύθυνο Εξέτασης πριν από την ημερομηνία που αποστέλλονται τα δώρα στα Κέντρα Εξέτασης, δηλαδή τις 28 Φεβρουαρίου 2014.

Αν για κάποιο λόγο δεν προσέλθω στον διαγωνισμό στις 22 Μαρτίου 2014 ενώ έχω κάνει εγγραφή, θα χάσω τα δώρα που λαμβάνουν όλοι οι διαγωνιζόμενοι;
Απάντηση: Όχι, δεν θα τα χάσεις. Τα δώρα (εκτός της βεβαίωσης συμμετοχής) μπορείς να τα παραλάβεις ο ίδιος, αργότερα, από τον Υπεύθυνο Εξέτασης, ακόμη και αν δεν εμφανιστείς στον διαγωνισμό.

Πόσοι θα διακριθούν;
Απάντηση: Ένας στους έξι μαθητές κάθε τάξης διακρίνεται, με βάση την επίδοσή του. Τα ονόματά των διακριθέντων αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Καγκουρό.

Όσοι διακριθούν θα πάρουν και άλλα δώρα;
Απάντηση: Ναι. Εκτός από μία βεβαίωση διάκρισης, θα πάρουν ορισμένα συμβολικά δώρα όπως βιβλία, εκπαιδευτικά παιχνίδια, πόστερ και λοιπά, ανάλογα με την επίδοση του καθενός.
Επίσης, στο μέλλον το Καγκουρό θα δίνει την ευκαιρία στους πρωτεύσαντες να παρακολουθήσουν ένα Θερινό Σχολείο Μαθηματικών που οργανώνει. Ωστόσο τώρα, που ο διαγωνισμός είναι σχετικά καινούργιος και οι συνδρομές στον διαγωνισμό δεν επαρκούν να καλύψουν τα έξοδα, ενδεχομένως το Θερινό Σχολείο να μην συμπεριληφθεί φέτος στα βραβεία.

Πώς θα πάρω τα δώρα μου αν διακριθώ;
Απάντηση: Τα βραβεία διάκρισης θα διανεμηθούν, στο Κέντρο Εξέτασης όπου διαγωνίστηκε ο εκάστοτε μαθητής. Ειδικότερα, μαθητές που διαγωνίστηκαν σε διαφορετικό Σχολείο από το δικό τους, πρέπει να έρθουν σε επαφή με το εκάστοτε Κέντρο Εξέτασης για να παραλάβουν τα δώρα της διάκρισής τους. Τα δώρα δεν ταχυδρομούνται στις κατοικίες των μαθητών.

Έδωσα στους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ). Μπορώ να δώσω και στον διαγωνισμό «Καγκουρό»;
Απάντηση: Βεβαίως. Οι δύο διαγωνισμοί είναι εντελώς ανεξάρτητοι. Μάλιστα το Καγκουρό συνιστά στους μαθητές να συμμετάσχουν και στους δύο διαγωνισμούς. Ας προστεθεί ότι οι δύο διαγωνισμοί έχουν διαφορετική φιλοσοφία. Ο διαγωνισμός της ΕΜΕ, ιδίως στην Δεύτερη και Τρίτη φάση του (Ευκλείδης, Αρχιμήδης), απευθύνεται στους ταλαντούχους μαθητές και τα θέματα είναι δύσκολα. Ο διαγωνισμός Καγκουρό απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και όλοι μπορούν να απαντήσουν σε πολλές από τις ερωτήσεις.

Όσοι πάνε πολύ καλά στο διαγωνισμό, θα προκριθούν σε κάποιο επόμενο;
Απάντηση: Όχι. Αυτή τη χρονιά δεν προβλέπεται άλλος διαγωνισμός. Στο μέλλον όμως προβλέπεται διεθνής διαγωνισμός μεταξύ των πρωτευσάντων κάθε χώρας μέλους.

Αν επιτύχω στον Καγκουρό, π.χ. αν έρθω πρώτος, θα μπορώ να πάρω μέρος στην Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών;
Απάντηση: Αν κάποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στην Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών, πράγμα δύσκολο και που απαιτεί ιδιαίτερο ταλέντο στα μαθηματικά, πρέπει να διακριθεί στους διαγωνισμούς της ΕΜΕ. Ωστόσο η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι ο διαγωνισμός Καγκουρό εντοπίζει με την ίδια ευστοχία, αν όχι καλύτερη, τα άτομα με ιδιαίτερο ταλέντο στα μαθηματικά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

embed_badge
Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Οι παιδικοί μας σταθμοί
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων