Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Στις 5/2 πραγματοποιήθηκε η βιωματική δράση SLALOM, που διοργανώνει ο το ΣΚΕΠ (Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους) στο σχολείο μας και συμμετείχαν οι μαθητές της έκτης Δημοτικού και του Γυμνασίου.

Σας παραθέτουμε ένα απόσπασμα από την εργασία των παιδιών της Γ Γυμνασίου, στο πλαίσιο της εκστρατείας ecomobility, που περιγράφει τη δράση αυτή, καθώς και πως τη βίωσαν.
«Μας επισκέφτηκαν δύο νέοι άνθρωποι με αναπηρία, ο Παναγιώτης και ο Στέφανος, οι οποίοι είχαν μια πολύ ουσιαστική συζήτηση με εμάς και τους συμμαθητές μας. Έλυσαν κάθε απορία μας σχετικά με την καθημερινότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος με αναπηρία.

Στη συνέχεια δοκιμάσαμε να μετακινηθούμε με αναπηρικά αμαξίδια στον προαύλιο χώρο του σχολείου και διαπιστώσαμε οι ίδιοι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα. Επίσης συλλέγουμε πληροφορίες για την προσβασιμότητα σε δημόσιους χώρους, τις οποίες θα αναρτήσουμε στην ιστοσελίδα του ΣΚΕΠ, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων, στην οποία θα μπορούν να ανατρέχουν τα άτομα με αναπηρία. Η εμπειρία από τη βιωματική αυτή δράση ήταν πολύ ωραία και θα μπορούσαμε να πούμε από τις πιο σημαντικές της σχολικής μας ζωής.».

skep1403

 

skep1401
skep1402

Τα σχόλια είναι κλειστά.

embed_badge
Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Οι παιδικοί μας σταθμοί
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων