Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Σας ενημερώνουμε ότι ο θεατρικός οργανισμός Teatro Stabile di Grosseto, που εδρεύει στο Γκροσέτο της Τοσκάνης (Ιταλία), διοργανώνει για πέμπτη χρονιά διαγωνισμό για την απονομή του«Εθνικού Βραβείου Giorgio Gaber για Νέους- Ελευθερία σημαίνει συμμετοχή», ο οποίος θα λάβει χώρα στις πόλεις Viareggio και Camaiore της Ιταλίας από τις 8 έως τις 11 Μαίου 2014. Ο οργανισμός αυτός είναι ιδιωτικός, με αναγνωρισμένη από το κράτος καλλιτεχνική αξία.

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος σχολεία τόσο από την Ιταλία όσο και από την υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς και ευρωπαϊκά πολιτιστικά ιδρύματα. Στην Ελλάδα ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και περιλαμβάνει δύο κατηγορίες. θέατρο και κινηματογράφο.

Στοχος του διαγωνισμού είναι η συνάντηση και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ νέων, που προέρχονται από γεωγραφικά απομακρυσμένες η μία από την άλλη κουλτούρες, έχοντας ως αφετηρία μια σειρά από θεατρικές παραστάσεις και μικρού μήκους ταινίες που θα έχουν μόνοι τους δημιουργήσει.

Το χρηματικό έπαθλο ανέρχεται συνολικά σε 13.000,00 ευρώ, ποσό που κατανέμεται μεταξύ των σχολείων που καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις. Τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν, πρέπει να υποβάλουν τα σχέδιά τους σε δύο κατηγορίες- θέατρο και κινηματογράφος- αποστέλλοντας αρχικά μια σύντομη περιγραφή των σχεδίων μέσω της ιστοσελίδας του διαγωνισμού, www.premiogaber.it.

Τα σχολεία που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν στην τελική φάση του διαγωνισμού, θα συναγωνιστούν παρουσιάζοντας το έργο τους (θεατρικό ή ταινία μικρού μήκους) και λαμβάνοντας μέρος στις δραστηριότητες μάθησης που διοργανώνονται παράλληλα.

Μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών για συμμετοχή στον εν λόγω διαγωνισμό πρέπει να γίνονται σύμφωνα με την ισχύουσα σχετική νομοθεσία (ΦΕΚ 2769, τ. Β’/2-12-2011).

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό καθώς και η φόρμα συμμετοχής σε αυτόν παρέχονται στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.premiogaber.it.

Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΞΥΛΟΚΟΤΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

embed_badge
Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Οι παιδικοί μας σταθμοί
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων