Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Την Τετάρτη 14 Μαϊου επισκεφθήκαμε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα «Θαλασσοπόροι μιας άλλης εποχής».

Στο πρώτο μέρος του προγράμματος μάθαμε για τα πλοία της αρχαίας εποχής. Συγκεκριμένα ξεκινήσαμε από το πρώτο πλοίο που κατασκευάστηκε στην αρχαία Ελλάδα και ήταν η τριακόντορος, στη συνέχεια η πεντηκόντορος και τέλος το θαύμα της ναυπηγικής τής τότε εποχής, η τριήρης, η οποία πρωταγωνίστησε, μεταξύ άλλων, και στη ναυμαχία της Σαλαμίνας, το 480 π.Χ.

 idermeiell201401

Μετά χωριστήκαμε σε δύο ομάδες και παίξαμε ένα επιδαπέδιο παιχνίδι γνώσεων πάνω σ’ αυτά που είχαμε ακούσει προηγουμένως και οι ομάδες βγήκαν ισόπαλες.

Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος γίναμε κι εμείς ερέτες, όπως έλεγαν τότε τους κωπηλάτες, μέσα σε μια πραγματική τριακόντορο! Τρεις από μας έπαιξαν το ρόλο του τριήραρχου (ιδιοκτήτη), του κυβερνήτη (που χειριζόταν το πηδάλιο) και του τριηραυλίτη (του υπεύθυνου του ρυθμού της κωπηλασίας, μόνο που εμείς δεν είχαμε αυλό!).

idermeiell201402

Στο τέλος του προγράμματος μεταφερθήκαμε σε μια ειδική αίθουσα προβολών, φορέσαμε τα ειδικά γυαλιά εικονικής πραγματικότητας και κάναμε ένα εικονικό ταξίδι στην αρχαία Μίλητο! »Βουτήξαμε» και στο βυθό, για μια δροσερή βουτιά και μας έκανε παρέα ένα δελφίνι!

  idermeiell201403

Περάσαμε υπέροχα και σ’αυτό το ταξίδι μας με τα «πανιά» της ιστορίας!

 

Η Β’Δημοτικού

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

embed_badge
Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Οι παιδικοί μας σταθμοί
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων