Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

ΘΕΜΑ: «Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για τη συμμετοχή στη 13η Ευρωπαίκή Ολυμπιάδα Επιστημών – E.U.S.O. 2015»

Η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.) προκηρύσσει «Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την επιλογή στην 13η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών- E.U.S.O. 2015» δύο (2) τριμελών ομάδων μαθητών Γενικού Λυκείου (ΓΕ.Λ.) ή Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.), ο οποίος θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. που γεννήθηκαν μετά την 01-01-1998.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση της πειραματικής διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών, καθώς και η εξοικείωση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων από την καθημερινή ζωή.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις.

Στην πρώτη φάση, σε τοπικούς διαγωνισμούς, θα επιλεγεί η ομάδα (ή οι ομάδες) από την περιοχή ευθύνης κάθε Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.). Οι τοπικοί διαγωνισμοί θα διεξαχθούν το Σάββατο, 06 Δεκεμβρίου 2014.

Οι ομάδες που θα επιλεγούν από όλους τους τοπικούς διαγωνισμούς θα συμμετάσχουν στη δεύτερη και τελική φάση του διαγωνισμού, η οποία θα διεξαχθεί:

1. Στις 24 Ιανουαρίου 2015, στην Αθήνα, στο Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω, και στην οποία θα συμμετάσχουν οι μαθητικές ομάδες που προκρίθηκαν από τους τοπικούς διαγωνισμούς των Ε.Κ.Φ.Ε. των Περιφερειών Απικής, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας.

2. Στις 24 Ιανουαρίου 2015 επίσης, στη Θεσσαλονίκη, στο σχολικό συγκρότημα του Ε.Κ.Φ.Ε. Τούμπας, και στην οποία θα συμμετάσχουν οι μαθητικές ομάδες που προκρίθηκαν από τους τοπικούς διαγωνισμούς των Ε.Κ.Φ.Ε. των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων και Κεντρικής Μακεδονίας.

Από κάθε έναν από τους προαναφερόμενους δύο διαγωνισμούς της τελικής φάσης θα επιλεγεί μια (1) τριμελής ομάδα μαθητών που θα συμμετάσχει στην 13η Ευρωπαίκή Ολυμπιάδα Επιστημών – E.U.S.O. 2015, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Carinthia της Αυστρίας από 26 Απριλίου έως 3 Μαΐου 2015.

Η 13η Ευρωπαίκή Ολυμπιάδα Επιστημών διοργανώνεται από την European Union Science Olympiad E.U.S.O. (www.euso.ie). Ο διαγωνισμός στην Ευρωπαίκή Ολυμπιάδα αναφέρεται αποκλειστικά σε πειράματα και αφορά σε μαθητές ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.

Ο κάθε τοπικός μαθητικός διαγωνισμός θα αφορά αποκλειστικά σε πειραματικές/εργαστηριακές δεξιότητες και πρακτικές, που κατά γνωστικό αντικείμενο θα αναφέρονται στις εργαστηριακές ασκήσεις Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας Γυμνασίου και Α’ ΓΕ.Λ. και τις οποίες θα καθορίσει η Επιστημονική Επιτροπή του τοπικού διαγωνισμού.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός θα αφορά αποκλειστικά σε πειραματικές/εργαστηριακές δεξιότητες και πρακτικές, που κατά γνωστικό αντικείμενο θα αναφέρονται στις εργαστηριακές ασκήσεις:

α) Φυσικής
• Γυμνασίου
• Α’ τάξης ΓΕ.Λ.
• 1°» τετραμήνου Β’ τάξης ΓΕ.Λ. (Γενικής Παιδείας και Ομάδας Προσανατολισμού)

β) Χημείας
• Γυμνασίου
• Α’ τάξης ΓΕ.Λ.
• 1°» τετραμήνου Β’ τάξης ΓΕ.Λ. (Γενικής Παιδείας και Ομάδας Προσανατολισμού)

γ) Βιολογίας
• Γυμνασίου
• Α’ τάξης ΓΕ.Λ.
• 1°» τετραμήνου Β’ τάξης ΓΕ.Λ. (Γενικής Παιδείας και Ομάδας Προσανατολισμού)

Κάθε τριμελής ομάδα μαθητών θα διαγωνισθεί σε τρία (3) θέματα που αφορούν στην υλοποίηση πειραμάτων: ένα (1) από τη Φυσική, ένα (1) από τη Χημεία και ένα (1) από τη Βιολογία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα κατά τόπους Ε.Κ.Φ.Ε. και να συμβουλεύεστε την ιστοσελίδα της ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε. www.ekfe.gr.

Στην ιστοσελίδα είναι αναρτημένα τα θέματα των πανελληνίων διαγωνισμών που διεξήχθησαν για την επιλογή των δύο (2) ομάδων μαθητών για τις E.U.S.O. 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 και 2014.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

embed_badge
Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Οι παιδικοί μας σταθμοί
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων