Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο κ. Πετρέλλης δεν μας επισκέπτεται για πρώτη φορά. Την περσινή χρονιά, μετά την παρουσίαση του 4ου βιβλίου του «Ζωή στα δύο» από τη φιλόλογο του σχολείου μας, κ. Δούρου, στην οποία παρουσίαση συμπεριέλαβε και την κριτική των παιδιών της τότε Β’ Γυμνασίου , τα οποία διάβασαν το βιβλίο πριν την έκδοσή του, ο κ. Πετρέλλης συνάντησε τα παιδιά στην τάξη τους. Τους μίλησε για τη σχέση του δημιουργού με το έργο του, αλλά και για άλλα, πρακτικότερα θέματα που αφορούν στην έκδοση ενός βιβλίου.

Φέτος τα παιδιά της Γ’ Γυμνασίου πια δέχτηκαν ένα υπέροχο δώρο από τον κ. Πετρέλλη. Τους εμπιστεύθηκε το 6ο του έργο, μια αλληγορική και ονειρική νουβέλα, το «Κάθε επτά χρόνια και πέντε μήνες». Το κείμενο ήταν ανεπεξέργαστο κι ο συγγραφέας δεν είχε κάνει ούτε τις τυπικές διορθώσεις. Η καθηγήτριά τους διόρθωσε τα γραμματικά και συντακτικά λάθη, τα παιδιά όμως δούλεψαν ουσιαστικά το κείμενο που ένιωσαν τελικά τόσο δικό τους, ώστε στη σημερινή επίσκεψη του κ. Πετρέλλη τού υπέδειξαν, με αυτό τον υπέροχο εφηβικό κι ενθουσιώδη τρόπο τους, τι δεν τους άρεσε και τι θα άλλαζαν, κάνοντάς τον συχνά να προβληματίζεται και να υπόσχεται ότι θα το σκεφτεί.

Ήταν μια μοναδική εμπειρία για τους μαθητές μας και τον ευχαριστούμε βαθύτατα και για την εμπιστοσύνη με την οποία εναπόθεσε στα χέρια μας το «νεογέννητό», αλλά και για την αγάπη με την οποία περιβάλλει το σχολείο μας. Αφού προσέφερε στα παιδιά προηγούμενα βιβλία του, μας αποχαιρέτησε υποσχόμενος ότι κατά την παρουσίαση του βιβλίου θα είμαστε ενεργά παρόντες, αλλά και ότι θα είμαστε οι πρώτοι που θα συναντηθούμε και με το επόμενό του έργο.

pert201401

Τα σχόλια είναι κλειστά.

embed_badge
Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Οι παιδικοί μας σταθμοί
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων