Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Στις 21/10/2014 οι μαθητές του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Καντά επισκέφτηκαν το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, για να παρακολουθήσουν μια έκθεση με θέμα : « Περιήγηση στην Αρχαία Αγορά».

Αρχικά, οι μαθητές με τη συνοδεία ενός μουσικοπαιδαγωγού μπήκαν σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα με διάφορα αποφθέγματα για την Αθήνα γραμμένα στους τοίχους. Έπειτα, αφού συζητήθηκαν και συγκρίθηκαν διάφορα αποφθέγματα, οι μαθητές προχώρησαν σε μια άλλη αίθουσα με πολυάριθμα εκθέματα και εικόνες που αφορούσαν στη χρονική εξέλιξη της πόλης.

Κατόπιν, οι μαθητές παρακολούθησαν στο πρόγραμμα του «ΘΟΛΟΥ» ένα εκπαιδευτικό βίντεο για την αρχαία αγορά της Αθήνας σε 3D. Κατα τη διάρκεια της προβολής οι μαθητές με τη βοήθεια ειδικού περιηγήθηκαν σε αρκετές γωνιές της αρχαίας Αθήνας, διαλέγοντας με ψηφορία την πορεία της διαδρομής τους.

Συμπερασματικά, η συγκεκριμένη πολιτιστική δραστηριότητα ήταν εύχαριστη, αφού οι μαθητές όχι μόνο διασκέδασαν, αλλά και απέκτησαν βασικές γνώσεις για μια από τις σπουδαιότερες και αρχαιότερες αγορές του κόσμου.

 Γιώργος Τρίκκας,

μαθητής Α’ Λυκείου Εκπαιδευτηρίων Καντά

psaa01_2014

Τα σχόλια είναι κλειστά.

embed_badge
Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Οι παιδικοί μας σταθμοί
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων