Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο μαθητής μας Σπύρος Φαναριώτης, της Γ’ Γυμνασίου και η κυρία Ήρα Δούρου, φιλόλογος του σχολείου μας, συμμετείχαν σε ραδιοφωνική εκπομπή στο ραδιοφωνικό σταθμό της Ν. Σμύρνης. Στη συνέχεια θα διαβάσετε κείμενο από την μαθητή.

rsnssfid2015

H εμπειρία που βίωσα κατά την επίσκεψή μου στο ραδιοφωνικό σταθμό της Ν. Σμύρνης θα μου μείνει αξέχαστη. Μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχω σε ένα διάλογο, ο οποίος προβλήθηκε ζωντανά στο διαδικτυακό κανάλι του σταθμού.

Στο διάλογο αυτό συμμετείχαν επίσης η φιλόλογος και καθηγήτριά μου, κ. Δούρου, ο κ. Γιώργος Πετρέλλης, συγγραφέας του βιβλίου για το οποίο έγινε λόγος, και ο κ. Νικολούλιας, ο οποίος μας φιλοξένησε εγκάρδια.

Το θέμα της συζήτησης ήταν η δυνατότητα που δόθηκε στην τάξη μου, Γ΄ Γυμνασίου, να επεξεργαστούμε ένα κείμενο πριν καν εκδοθεί.

Μέσω της εμπειρίας αυτής γνώρισα τον τρόπο λειτουργίας ενός ραδιοφωνικού σταθμού, γνώρισα ανθρώπους με τους οποίους συζήτησα και μπόρεσα να εκφραστώ ελεύθερα, καθώς δεν μας είχαν δοθεί έτοιμες ερωτήσεις, με αποτέλεσμα ο διάλογος να εξελιχθεί φυσικά, χωρίς περιορισμούς. Τέλος, μ’ αυτόν τον τρόπο ένιωσα οικεία και δεν ανησύχησα μήπως κάνω κανένα λάθος, αφέθηκα κι απόλαυσα την εμπειρία.

 Σπύρος Φαναριώτης, Γ΄ Γυμνασίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

embed_badge
Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Οι παιδικοί μας σταθμοί
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων