Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Την Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο, πρόγραμμα Κυκλοφοριακής αγωγής, στα πλαίσια ανάπτυξης του θέματος, «Σήματα κυκλοφορίας».

Ο κύριος Ανδρέας Μπότσικας, δάσκαλος οδήγησης και πατέρας μαθητή του νηπιαγωγείου μας, Άγγελου Μπότσικα, απάντησε θετικά στην πρότασή μας να συμμετάσχει στην εξέλιξη του θέματος και με μεγάλη προθυμία υλοποίησε το πρόγραμμα, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτές, Μαρίνα Καζαντζά και Κίμωνα Λογοθέτη.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι μαθητές του νηπιαγωγείου παρακολούθησαν εκπαιδευτικό βίντεο, προσαρμοσμένο στην ηλικία των παιδιών, το οποίο αφενός εμπλούτισε τις γνώσεις τους με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο και αφετέρου έδωσε ευκαιρίες για διατύπωση ερωτήσεων.

Η κυρία Καζαντζά, με την ιδιότητα και της εκπαιδευτικού, είχε τη δυνατότητα να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον τους και να μεταδώσει χρήσιμες πληροφορίες, καθώς επεδίωκε τη συμμετοχή των παιδιών στη διαδικασία και τον διάλογο.

nka1501

Επιπλέον, μετά την προβολή του βίντεο, ακολούθησαν ερωτήσεις από τα παιδιά που είχαν προετοιμάσει πριν την επίσκεψη των εκπαιδευτών στην τάξη.

nka1502

Επίσης, οι μαθητές κλήθηκαν να εφαρμόσουν, όσα έμαθαν, στην πράξη με στόχο την εμπέδωσή τους και την ψυχαγωγία.

Συγκεκριμένα, ανά 2 με 3 παιδιά κάθε φορά, αναλάμβαναν ρόλους όπως, «οδηγός αυτοκινήτου», «πεζός», «τροχονόμος», «σχολικός τροχονόμος» χρησιμοποιώντας κατάλληλα εργαλεία και μέσα όπως, «σήματα κυκλοφορίας», «αυτοσχέδιο αμαξάκι», «φανάρι», «σφυρίχτρα και καπέλο τροχονόμου».

Τα παιδιά πραγματοποιούσαν συγκεκριμένες διαδρομές με βάση τους κώδικες οδικής κυκλοφορίας πάνω σε έναν ειδικά διαμορφωμένο τάπητα.

nka1503

Τέλος, το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικού διπλώματος σε κάθε παιδί και την παράδοση μικρών δώρων.

nka1505

Ευχαριστούμε θερμά, τον κ. Ανδρέα Μπότσικα και τους συνεργάτες του για την εποικοδομητική συνδρομή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία με αξιοσημείωτη προθυμία και διάθεση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

embed_badge
Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Οι παιδικοί μας σταθμοί
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων