Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Δημοσίευση από τα ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Συνεχίζοντας το επιμορφωτικό του έργο ο κ. Κων/νος Παπαδής με βάση το βιβλίο του «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗ» πραγματοποίησε διάλεξη πληροφόρησης-ενημέρωσης στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΚΑΝΤΑ, ενημερώνοντας τους μαθητές για την οικολογική και ασφαλή οδήγηση.

Η διάλεξη έγινε με επιτυχία σε αίθουσα των Εκπαιδευτηρίων.

Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους άκουσαν με προσοχή τη διάλεξη που περιείχε:

-Συμβουλές προετοιμασίας ενός οδηγού και του αυτοκινήτου του πριν από κάθε ταξίδι.

-Τα κύρια μέρη και εξαρτήματα του αυτοκινήτου με φωτογραφίες και συνοπτικές περιγραφές.

-Οδηγίες και κανόνες ασφαλούς οδήγησης, που πρέπει να υιοθετούν και να εφαρμόζουν οι οδηγοί αποκτώντας συνείδηση κυκλοφοριακής αγωγής και οδηγικής συμπεριφοράς.

-Οδηγίες και κανόνες οικολογικής οδήγησης με έμφαση την προστασία του περιβάλλοντος, τη λιγότερη ρύπανση με οικονομικό όφελος.

Στο τέλος ακολούθησε διάλογος με ερωτήσεις και απορίες των μαθητών, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την έκφραση των θερμών ευχαριστιών τους προς τον   κος  Κων/ο Παπαδή.

Ο κος  Κων/ος Παπαδής αφού τους ευχαρίστησε με την σειρά του για την προσοχή τους, ευχήθηκε να αφομοιώσουν και να εφαρμόσουν όσα άκουσαν και να γίνουν καλοί χρήστες των  δρόμων σε μια αρμονική συνύπαρξη με τους άλλους χρήστες για όσον είναι δυνατόν λιγότερα τροχαία ατυχήματα.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η καθηγήτρια των Εκπαιδευτηρίων  κα Μαρία Τζώρτζη.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗ

H ασφαλής οδήγηση είναι κοινωνική υπόθεση. Αυτή η γνώση θα σώσει ζωές.
Γι΄αυτό απαιτείται, ο κάθε οδηγός αυτοκινήτου, να αποκτήσει οδηγητική συνείδηση και τις απαραίτητες στοιχειώδεις γνώσεις, συντήρησης και απλών επισκευών, χωρίς να απαιτούνται ειδικές γνώσεις. Έτσι εξασφαλίζει, την καλή και αξιόπιστη λειτουργία του αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα την αύξηση του επιπέδου οδικής ασφάλειας την πρόληψη και τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων, καθιστώντας ασφαλέστερη τη ζωή μας.

Ειδικότερα το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα απαραίτητο και ευσύνοπτο βοήθημα για κάθε οδηγό, στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει την μέγιστη και αποτελεσματικότερη απόδοση του ανθρώπινου παράγοντα κατά την οδήγηση, με προσδοκώμενα αποτελέσματα την εξασφάλιση της άνεσης και ασφάλειας, την αποφυγή ατυχημάτων και την μικρότερη δυνατή αρνητική επίπτωση στο περιβάλλον, με την ευθέως ανάλογη οικονομική του ωφέλεια.

Παράλληλα, αποτελεί έναν ορθολογικό και ασφαλή τρόπο διασφάλισης του αδιάβλητου των εξετάσεων, καθ’ όσον συστηματοποιούνται οι ερωτήσεις των εξεταστών κατά το στάδιο της πρακτικής εξέτασης και παρατίθενται οι ενδεδειγμένες απαντήσεις των υποψηφίων οδηγών, ώστε όλες οι πλευρές να γνωρίζουν εκ των προτέρων την επίδοση των εξεταζομένων.

Επιδιώκεται το αυτοκίνητο να γίνεται κτήμα του οδηγού του και η οδήγηση ένα χαρτογραφημένο πεδίο που ενημερώνει τον οδηγό πώς να αντιμετωπίσει τυχόν εκπλήξεις και απρόοπτα. Αυτό επιτυγχάνεται: Με την περιγραφή της προετοιμασίας του οδηγού και του αυτοκινήτου του πριν από κάθε ταξίδι. Με παρουσίαση των κύριων μερών και εξαρτημάτων του και τη λειτουργία τους με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, τις πιθανές αιτίες βλάβης τους και τους βασικούς τρόπους αντιμετώπισής τους από τον οδηγό. Οδηγίες και κανόνες Ασφαλούς Οδήγησης και οδηγίες και κανόνες οικολογικής οδηγικής συμπεριφοράς.

Εν κατακλείδι  η διάδοση του εν λόγω εγχειριδίου, αποβλέπει στους καθημερινούς χρήστες- οδηγούς, την «παιδεία» της οδήγησης, που τόσο λείπει από την χώρα μας, με τα δυσμενή αποτελέσματα της δημιουργίας θορύβων, υπέρμετρης ρύπανσης της ατμόσφαιρας, άγχους και εντάσεων, που ευνοούν την πρόκληση ατυχημάτων, τραυματισμών και ανθρωπίνων απωλειών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

embed_badge
Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Οι παιδικοί μας σταθμοί
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων