Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, την ημέρα της μερικής έκλειψης ηλίου, εμείς στην Α΄Δημοτικού είχαμε έκπληξη στην τάξη!

001

Μας επισκέφθηκε παρέα με το »αγαπημένο της σπιτάκι» η συγγραφέας Λήδα Βαρβαρούση. »Το αγαπημένο μου σπιτάκι» ήταν το βιβλίο της που δουλέψαμε στην τάξη με ένα διαθεματικό τρόπο, εμπλέκοντας μεταξύ τους τα Μαθηματικά, τη Γλώσσα και τα Εικαστικά.

Αφού διαβάσαμε το βιβλίο, φανταστήκαμε κι εμείς τα »αγαπημένα μας σπιτάκια» και φτιάξαμε τα σπιτάκια των αριθμών 5 -10. Τις παρεούλες αυτές των αριθμών, τις βάλαμε σε σπιτάκια που είχαν τα βασικά σχήματα, ορθογώνιο παραλληλόγραμμο, τετράγωνο, κύκλο και τρίγωνο. Κόψαμε και κολλήσαμε τριγωνικές σκεπές και μετά ζωγραφίσαμε με πολλή φαντασία τα σπιτάκια μας, που τα κολλήσαμε σε ένα μεγάλο ομαδικό εικαστικό έργο το οποίο καταλαμβάνει πλέον ολόκληρο τοίχο της τάξης μας.


002

Στη συνέχεια δουλέψαμε πάνω σε ένα δώρο – σπιτάκι που φτιάξαμε στην τάξη ως ευγενική χειρονομία για τη συγγραφέα, ως »ευχαριστώ» δηλαδή για την επίσκεψή μας στην τάξη μας. Τις σκέψεις μας τις αποτυπώσαμε σ’ αυτό το δώρο – σπιτάκι, το οποίο είναι ένα πολύ μεγάλο παπούτσι που υπάρχει στο βιβλίο και μας άρεσε, όταν το διαβάζαμε.

Η επίσκεψη της κας Βαρβαρούση στην τάξη μας ξεκίνησε με μια μικρή συνέντευξη που της πήραμε για τις εμπνεύσεις της, τον αριθμό των βιβλίων που έχει γράψει και εικονογραφήσει, και ποιο μήνυμα θέλει να δώσει σ’ εμάς τα παιδιά. Μας είπε μεταξύ άλλων να είμαστε ο εαυτός μας και να ακολουθήσουμε την ψυχή μας εκεί που μας πηγαίνει! Από τις ερωτήσεις που της κάναμε, μάθαμε ότι έχει εικονογραφήσει 200 βιβλία μαζί με το αναγνωστικό μας της Α’ Δημοτικού και για όλο της το δημιουργικό έργο και τη συμβολή της στην Παιδική Λογοτεχνία, έχει προταθεί για το διεθνές βραβείο Χανς Κρίστιαν ΄Αντερσεν 2016, που είναι σαν μικρό Νόμπελ.

003

Μετά τη συνέντευξη τής ζητήσαμε να μας ζωγραφίσει μια αγαπημένη μας εικόνα από το βιβλίο της και μια εικόνα διακοσμητική για την τάξη μας.

004

Λίγο αργότερα ήρθε η ώρα για δημιουργικό παιχνίδι! Η κα Βαρβαρούση έπαιξε μαζί μας ένα παιχνίδι, για να διαπιστώσει κατά πόσο χρησιμοποιούμε τη φαντασία μας, απαραίτητο συστατικό στη ζωή και που έχουμε μπόλικη στην παιδική μας ηλικία, αλλά όσο μεγαλώνουμε, την ξεχνάμε και χάνεται. Ζωγράφισε στον πίνακα μια γραμμή ζιγκ ζαγκ και μετά μας ζήτησε να φανταστούμε τι θα μπορούσε να είναι αυτή η γραμμή. Οι ιδέες έπεφταν βροχή κι εκείνη ζωγράφιζε ό,τι λέγαμε. Ποιος θα φανταζόταν ότι μια γραμμή ζιγκ ζαγκ, θα μπορούσε να είναι τόσα πολλά, από βουνά μέχρι δόντια καρχαρία!

005

Το επόμενο παιχνίδι είχε σχέση με το βιβλίο. Για κάθε ζώο που ζωγράφιζε, εμείς φανταζόμασταν πώς θα ήταν το σπιτάκι του και το ζωγραφίζαμε. ΄Οταν τελειώσαμε, εκείνη είδε όλα τα σπιτάκια μας που της άρεσαν πολύ και κάποια τα φωτογράφισε.

006

Η επίσκεψη έκλεισε με το δώρο έκπληξη που της είχαμε ετοιμάσει, το μεγάλο παπούτσι – σπιτάκι! Το αγαπημένο σπιτάκι για μας είναι η τάξη μας, όπου εκεί συναντάμε τους φίλους μας! Η κα Βαρβαρούση ενθουσιάστηκε με το δώρο μας και με μια μεγάλη αγκαλιά ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη φορά που θα ξανασυναντηθούμε με αφορμή κάποιο άλλο ωραίο βιβλίο της!

007

Η Α’Δημοτικού

Τα σχόλια είναι κλειστά.

embed_badge
Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Οι παιδικοί μας σταθμοί
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων