Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Οι μαθητές, οι μαθήτριες και η καθηγήτρια αγγλικών κα Γιαννοπούλου αποφάσισαν από κοινού, να λάβουν μέρος στον «Πρώτο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Έκφρασης Μαθητών Δημοτικών Σχολείων με θέμα: Ας φανταστούμε το σχολείο των ονείρων μας», ο οποίος διοργανώθηκε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού: http://creativity.edu.gr/index.php/el/

Αρχικά, εφάρμοσαν την τεχνική της ιδεοθύελλας και κατέγραψαν τις ιδέες τους στον πίνακα, στην αγγλική γλώσσα. Στη συνέχεια, παρατήρησαν πως κάποιες από αυτές τις λέξεις ομοιοκαταληκτούν και σκέφτηκαν ότι ένα ποίημα, γραμμένο στα αγγλικά, είναι καλή ιδέα. Έτσι, έγραψαν το ποίημα «Our dream school». Κάποιοι από τους μαθητές ζωγραφίζουν εξαιρετικά και αποφάσισαν να αποτυπώσουν τις εικόνες του ποιήματος στο χαρτί. Κάποιοι άλλοι είναι πολύ καλοί και στη δημιουργία βίντεο. Συγκέντρωσαν όλο το υλικό, το σάρωσαν και πρόσθεσαν το ποίημα σε ένα βίντεο, το οποίο απέστειλαν στο διαγωνισμό.

Το βίντεο μας, με τίτλο «our dream school», μπορείτε να δείτε εδώ.


Η ειδική επιτροπή που συστάθηκε, αποφάσισε ότι η πρόταση που υποβάλαμε στην κατηγορία Πλαστικές Τέχνες, κατατάχτηκε στις τρεις πρώτες θέσεις! Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 9 Μαΐου, 2015 και ώρα 18.30 στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου, κατά την διάρκεια της οποίας η ειδική επιτροπή θα ανακοινώσει τις προτάσεις που θα καταλάβουν την 1η, 2η και 3η θέση του διαγωνισμού.

Η εκπαιδευτικός κα Γιαννοπούλου θα ήθελε προσωπικά να ευχαριστήσει τον κο Άρη Καντά για την υποστήριξή του και σε αυτό της το εγχείρημα – ταξίδι, για την εμπιστοσύνη που δείχνει, και για τον «εκπαιδευτικό χώρο» που δίνει στους εκπαιδευτικούς να διαφοροποιούν τη διδασκαλία τους και να τολμούν!

Πολλά συγχαρητήρια και στους μαθητές και μαθήτριες που αποφάσισαν με ενθουσιασμό να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό, για τις ιδέες τους, τη δημιουργικότητά τους και τη φαντασία τους, δεξιότητες – ίσως και ικανότητες ζωής – που ευχόμαστε ολόψυχα να τους βοηθήσουν στο μέλλον τους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

embed_badge
Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Οι παιδικοί μας σταθμοί
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων