Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Φέτος, το Νηπιαγωγείο μας συμμετείχε στην εβδομαδιαία εθελοντική δράση, «Lets do it Greece 2015». Πρόκειται για την διεθνή καμπάνια περιβαλλοντικής δράσης που υιοθετήθηκε για τέταρτη χρονιά στην Ελλάδα και εκπονείται από εκατοντάδες εθελοντικές ομάδες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σχολεία και φορείς με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Το «Let’s do it Greece», αποτελεί τμήμα του «Let’s do it world» που αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια στην οποία συμμετέχουν 108 χώρες και 8.000.000 εθελοντές, διαδίδοντας το μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.

Στόχος του προγράμματος στα σχολεία είναι η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων μαθητών, η ευαισθητοποίησή τους, αλλά και η υιοθέτηση υπεύθυνης στάσης απέναντι σε θέματα που αφορούν στο σεβασμό του περιβάλλοντος.

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων Καντά, αφού ενημερώθηκαν για το ρέμα Χαλανδρίου, ευαισθητοποιήθηκαν και αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν δραστηριότητες που στόχο θα έχουν τη διάδοση του μηνύματος σχετικά με τη σημασία του ρέματος για την πόλη μας. Επιπλέον, μέσα από τις δραστηριότητες που επέλεξαν τα παιδιά, καλούν όσους πολίτες το επιθυμούν, να συμβάλλουν με τον τρόπο που μπορούν στη φροντίδα του ρέματος. Παράλληλα, τα παιδιά προτείνουν τις δικές τους ιδέες αξιοποίησης του συγκεκριμένου βιότοπου εξασφαλίζοντας την καθαριότητα και ασφάλειά του.

 

Ειδικότερα, οι μαθητές του νηπιαγωγείου, χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και δημιούργησαν τρεις αφίσες με το μήνυμα:

 

Προστατέψτε το ρέμα Χαλανδρίου

Οι αφίσες, περιλαμβάνουν εικόνα από το ρέμα στην οποία επενέβησαν με ζωγραφική και κολάζ, προτείνοντας δικές τους ιδέες, όπως περισσότερα παγκάκια και τραπέζια, για να κάνουν οι πολίτες πικ νικ, περισσότερους κάδους, ώστε να διατηρείται ο χώρος καθαρός, αλλά και φύλακες με πυροσβεστικά συστήματα για την άμεση αντιμετώπιση πιθανής πυρκαγιάς.

 

Οι αφίσες αυτές κολλήθηκαν σε σχολικά του σχολείου μας προκειμένου να μεταδοθεί το μήνυμα στις γειτονιές της πόλης.

ltg201501

Στη συνέχεια, δημιούργησαν βίντεο στο οποίο τα παιδιά μίλησαν μέσα από κούκλες με σκοπό να μοιραστούν την ευαισθητοποίηση και το ενδιαφέρον τους για το θέμα με τους δασκάλους, αλλά και τους γονείς όλων των μαθητών του σχολείου (Νηπιαγωγείου και Δημοτικού).

Τέλος, έγραψαν γράμμα στο Δήμαρχο των Βριλησσίων με σκοπό την κοινοποίηση της δράσης τους και την αναφορά ιδεών και προτάσεων.

ltg201502

ltg201503

ltg201504

Τα σχόλια είναι κλειστά.

embed_badge
Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Οι παιδικοί μας σταθμοί
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων