Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Το σχολείο μας, σεβόμενο τις αξίες, στις οποίες στηρίζεται, και τις βασικές αρχές της σύγχρονης Παιδαγωγικής Επιστήμης φροντίζει πάντοτε να συνδυάζει τη διδασκαλία με τη δημιουργικότητα και τη σύνδεση της γνώσης με τη σύγχρονη κοινωνία, αλλά και με την παράδοση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, η πορεία των Εκπαιδευτηρίων Καντά μέσα στα 61 χρόνια χαρακτηρίζεται, μεταξύ άλλων, από τη συμμετοχή μαθητών όλων των τάξεων μας σε διαγωνισμούς και δημιουργικές δραστηριότητες, διότι φροντίζουμε να παρέχουμε, όχι μόνο γνώσεις, αλλά να διαμορφώνουμε ήθος και να καλλιεργούμε την κριτική σκέψη των μαθητών μας. Έτσι, λοιπόν, οι μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού του σχολείου μας, με αφορμή τη σχετική με την Επανάσταση του 1821 «ύλη» του σχολικού βιβλίου, κλήθηκαν να δημιουργήσουν καλλιτεχνικά έργα με θέμα «OΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ» στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας. Όλοι τα παιδιά δημιούργησαν εξαιρετικά έργα, τα οποία μετά από τη σύμφωνη γνώμη τους (όσα το επιθυμούσαν), στάλθηκαν στον ανοιχτό διαγωνισμό της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως, με στόχο την προσέγγιση των νέων παιδιών και την ευαισθητοποίησή τους, στο πλαίσιο του Δεκαετούς Προγράμματος Εκδηλώσεων, για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Τα έργα αξιολογήθηκαν από ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή, που δεν αποτελείται από μέλη της Π.Ε., αλλά από έγκριτους ειδικούς (καλλιτέχνες και τεχνοκριτικούς) οι οποίοι απαρτίζουν αυτήν.

20150324dg01

Ως εκ τούτου τα τρία καλύτερα έργα θα βραβευθούν στην εκδήλωση για την Επέτειο της Επανάστασης του 1821 που οργανώνει η Παγκαλαβρυτινή Ένωση στην Παλαιά Βουλή, στις 22 Μαρτίου 2015, ημέρα Κυριακή. Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι, για ακόμα μια φορά, μαθητές του σχολείου μας διακρίνονται σε κάποιον διαγωνισμό, που βασίζεται στη δημιουργική σκέψη. Πιο συγκεκριμένα, η μαθήτρια Καρακαλά Λυδία κέρδισε το 2ο βραβείο του Διαγωνισμού, η Περγιουδάκη Δήμητρα κέρδισε το 3ο βραβείο, η Ρωμανιά Έλενα, η Μπούνα Ευγενία και η Σπυροπούλου Αθηνά κέρδισαν έπαινο δημιουργικότητας. Το βραβείο του Διαγωνισμού είναι το βιβλίο «Η ελληνική Επανάσταση σε γαλλικά κεραμικά του 19ου αιώνα», των εκδόσεων του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος με έδρα το Ναύπλιο.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές που δημιούργησαν τα δικά τους έργα. Συγχαρητήρια επίσης στις δασκάλες τους κυρίες Μπουζιώτη Μαρία και Κόλλια Ράνια. Ευχόμαστε να συνδυάζεται πάντα η Γνώση με την Τέχνη και τη Δημιουργικότητα με σκοπό τη διαμόρφωση ολόπλευρων προσωπικοτήτων και ελεύθερα σκεπτόμενων μελλοντικών πολιτών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

embed_badge
Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Οι παιδικοί μας σταθμοί
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων