Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Την Πέμπτη 17-12-2015, τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες, η συγγραφέας παιδικών βιβλίων, κ. Λίλα Πατρόκλου, θα επισκεφθεί το σχολείο μας δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές της Α’ Γυμνασίου να τη γνωρίσουν και να συζητήσουν μαζί της.

Οι μαθητές έχουν ήδη παραλάβει και μελετήσει ανέκδοτο κείμενο της κ. Πατρόκλου και έχουν συζητήσει το περιεχόμενο του σύντομου παραμυθιού στο μάθημα της Λογοτεχνίας. Το κάθε παιδί έχει εκφράσει την άποψή του για το περιεχόμενο και τη μορφή του, αλλά κι έχει παρέμβει λιγότερο ή περισσότερο στο κείμενο, αλλάζοντας το τέλος του.

Όλες οι εργασίες θα παραδοθούν στην κ. Πατρόκλου, η εκδότρια της οποίας είχε την ιδέα να συμπεριληφθούν στην έκδοση του κειμένου.

Η κ. Πατρόκλου θα συζητήσει πολλά θέματα με τα παιδιά. Η ίδια εξάλλου είναι πολυσχιδής και πολύπλευρη. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Έχει δημιουργήσει μαζί με την Νατάσα Ψαριανού τοπική, παιδική λέσχη ανάγνωσης, στα Άνω Ιλίσια, με την επωνυμία «Η Γειτονιά μας» και μια εφηβική λέσχη για παιδιά έως δεκατεσσάρων ετών. Συντονίζει τις δύο παιδικές λέσχες ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Αγίας Παρασκευής και την παιδική λέσχη ανάγνωσης στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Συμμετέχει, στο πρόγραμμα «Χώροι πολιτισμού και πρόσβαση». Γράφει στο περιοδικό «Ορίζοντας» του ΠΑ.Σ.ΠΑ. (Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών) άρθρα για τον πολιτισμό. Κάνει σεμινάρια σε νηπιαγωγούς και δασκάλους, γενικής Παιδείας με θέμα «Η εξοικείωση των παιδιών με την εικόνα και την ιδέα της αναπηρίας» και επισκέπτεται δημοτικά σχολεία με σκοπό την προετοιμασία των μαθητών για την ένταξη παιδιών με αναπηρία στην τάξη. Συμμετέχει στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμικής. (Πηγή: http://www.biblionet.gr/ )

Τη συγκεκριμένη ημέρα τα μαθήματα των δύο τελευταίων ωρών δεν θα γίνουν, ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η συνάντηση.

Με εκτίμηση

Ήρα Δούρου

Φιλόλογος

Τα σχόλια είναι κλειστά.

embed_badge
Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Οι παιδικοί μας σταθμοί
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων