Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Την Τετάρτη, 23/12/2015, επισκέφτηκε το σχολείο μας η χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια στη σφαιροβολία ατόμων με αναπηρία (F53), και η προπονήτριά της Αθηνά Χατζηστύλη. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές των τάξεων Γ’, Δ’, Ε΄ & ΣΤ’. Αφού έγινε παρουσίαση από την αθλήτρια, ακολούθησαν ερωτήσεις από τους μαθητές και συζήτηση. Τέλος, να ευχαριστήσουμε τον γυμναστή μας κ. Μεγαλοοικονόμου, με τη βοήθεια του οποίου ήρθαν στο σχολείο μας η αθλήτρια και η προπονήτριά της.

20152312dk

Ιστορικό

1984-2005: Αθλήτρια του ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ και ΤΑΝΓΚ ΣΟΥ ΝΤΟ (Κορεάτικο καράτε) με πολλές συμμετοχές και διακρίσεις εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε πανευρωπαϊκά και διεθνή πρωταθλήματα. Αναδείχθηκε επί επτά συνεχόμενα έτη (1999-2005) Πρωταθλήτρια Ελλάδος στα Πούμσε (τεχνικό κομμάτι του ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ).

2005: Μετά από αυτοκινητιστικό ατύχημα που της προκάλεσε σοβαρή κάκωση στο νωτιαίο μυελό, μένει παραπληγική και ιδρύει δική της σχολή πολεμικών τεχνών διδάσκοντας η ίδια. Σκοπός της να μεταδώσει, κυρίως στους μικρούς μαθητές την αγάπη της για τις πολεμικές τέχνες και να αποτελέσει παράδειγμα ψυχικής δύναμης.

2010: Αποφασίζει να ξαναγυρίσει στον πρωταθλητισμό σε διαφορετικό όμως χώρο, στο στίβο. Αυτό που της κεντρίζει το ενδιαφέρον, είναι τα δρομικά αθλήματα, αλλά λόγω έλλειψης ανάπτυξης στη χώρα μας, ξεκίνησε να ασχολείται με τις ρίψεις (σφαίρα, δίσκος, ακόντιο).

2012: Επιδιώκοντας την πρόκριση για την Παρολυμπιάδα του Λονδίνου, πραγματοποιεί Πανευρωπαϊκό ρεκόρ στο ακόντιο στη κατηγορία της (F53). Πετυχαίνει το δεύτερο όριο πρόκρισης, αλλά λόγω περιορισμένων θέσεων συμμετοχής για γυναίκες από την Ελληνική Ομοσπονδία δεν περιλαμβάνεται στην ελληνική αποστολή.

2013: Συμμετέχει με την Εθνική Ομάδα Στίβου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ στη Λυών, Γαλλία, όπου στον ακοντισμό κερδίζει το ασημένιο μετάλλιο με επίδοση που αποτελεί νέο Ευρωπαϊκό Ρεκόρ.

2014: Ξεκινά να ασχολείται με την ποδηλασία δρόμου και ήδη μέσα σε πέντε μήνες γίνεται η μοναδική γυναίκα στην Ελλάδα, μέλος της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ που έλαβε μέρος σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (Greenville, USA) και Κύπελλο (Segovia, Spain) με χειρήλατο.

2015: Συμμετέχει με την Εθνική Ομάδα Στίβου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ στη Ντόχα, Κατάρ, όπου στη σφαιροβολία κερδίζει το χρυσό μετάλλιο με επίδοση που αποτελεί νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ.

Σήμερα:  Διδάσκει με μεγάλη επιτυχία Κορεάτικες Πολεμικές Τέχνες στη σχολή της, Α.Σ.ΣΑΤΖΑ στο Χαλάνδρι Αττικής, και είναι κάτοχος 7 DAN στο ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ. Προπονείται εντατικά τόσο στη ποδηλασία όσο και στο στίβο και συμμετέχει σε διεθνείς αγώνες με σκοπό να συλλέξει βαθμούς για την πρόκρισή της στους Παρολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

embed_badge
Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Οι παιδικοί μας σταθμοί
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων