Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

«Το έργο τέχνης αποτελεί σταθερά μια πρόκληση για περιπέτεια. Κι όταν ακόμα μοιάζει εφησυχασμένο και απόλυτα προσιτό, σχεδόν πάντα διαφεύγει από τους προσφερόμενους ορισμούς … Το έργο τέχνης αποκολλάται από το δημιουργό του και ζει ανεξάρτητο, καθώς ο κάθε καινούριος θεατής του μπορεί να διαβάσει νέα πράγματα σε αυτό. Το έργο τέχνης αποτελεί μια πρόταση αθανασίας, καθώς υπάρχει ακριβώς για να είναι διαχρονικό και για να υπερβαίνει τον κύκλο ζωής εκείνου που το δημιούργησε». Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Μάνο Στεφανίδη («Μια ιστορία της Ζωγραφικής»), το έργο τέχνης αποτελεί μέσο έκφρασης συναισθημάτων, τόσο του δημιουργού του, όσο και του θεατή που το παρατηρεί. Ένα έργο τέχνης είναι διαχρονικό, όταν καταφέρνει να αγγίζει ανθρώπους διαφορετικών εποχών και κοινωνικών τάξεων.

Οι παραπάνω έννοιες για την καλλιτεχνική έκφραση συνδέονται άρρηκτα τόσο με το γνωστικό αντικείμενο της Ιστορίας, όσο και με όλα τα μαθήματα. Το σχολείο μας, θέλοντας να εμφυσήσει την αγάπη για την Τέχνη και την καλλιτεχνική δημιουργία και αντιμετωπίζοντας τη γνώση ως ολότητα, προωθεί την δημιουργικότητα των μαθητών του. Έτσι, οι μαθητές της Στ’ τάξης του Δημοτικού μας, στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας, δημιούργησαν εξαιρετικά έργα με θέμα «το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων».

20160219stokk

Η δράση αυτή προέκυψε ως συνέχεια της επίσκεψης των μαθητών στα Καλάβρυτα στις αρχές της χρονιάς και της παρακολούθησης εποπτικού υλικού (που εστάλη στο σχολείο μας από την Παγκαλαβρυτινή Ένωση) με θέμα τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν τότε. Με αυτόν τον τρόπο το βίωμα έγινε δημιουργική έκφραση κι έπειτα γνώση.
Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές για τα εξαιρετικά και πρωτότυπα έργα τους.

Μπουζιώτη Μαρία

Τα σχόλια είναι κλειστά.

embed_badge
Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Οι παιδικοί μας σταθμοί
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων