Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Η λέξη καρκίνος ήταν εντελώς άγνωστη στο λεξιλόγιό μου, μέχρι την ημέρα που η ασθένεια αυτή χτύπησε τη ζωή της καλύτερης μου φίλης και συμμαθήτριας. Δεν μπορούσα να το πιστέψω, είμαστε μόλις 13 χρονών και μαθήτριες της πρώτης Γυμνασίου. Ήταν αδιανόητο, δεν το χωρούσε ο νους μου. Είχα την εντύπωση πως αυτή η αρρώστια προσβάλλει μόνο μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους.

Πέρασαν μήνες, πέρασε ένας χρόνος και η Μάρα πάλευε με τον χειρότερο εφιάλτη ενός παιδιού. Υπήρξαν φορές που όλοι πιστέψαμε ότι θα τα καταφέρει, άλλες φορές το τέρας της ασθένειας υπερίσχυε και τότε χανόταν κάθε ελπίδα. Τελικά, μετά από μάχη 20 μηνών ο καρκίνος την νίκησε και η Μάρα ταξίδεψε στην γειτονιά των αγγέλων.

Αυτό το γεγονός με στιγμάτισε, με πλήγωσε και με έβαλε σε σκέψεις. Θεώρησα ότι είναι άδικο νέα παιδιά να χάνουν τη ζωή τους με αυτόν τον τραγικό τρόπο και με ευαισθητοποίησε να ψάξω να βρω πως μπορώ να συνεισφέρω και να βοηθήσω άλλα παιδιά που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Έμαθα ότι στο εξωτερικό έχει ξεκινήσει ένα κίνημα δωρεάς μαλλιών για την δημιουργία περουκών προς τα παιδιά που έχουν χάσει τα μαλλιά τους από τις χημειοθεραπείες ή άλλες σχετικές ασθένειες. Από το Σεπτέμβρη του 2015 το κίνημα αυτό (Donate Hair, Donate Hope & Donate Love), δημιουργήθηκε στην Ελλάδα με σκοπό να χαρίσει μαλλιά στα καρκινοπαθή παιδιά που είναι στο στάδιο της απώλειας των μαλλιών τους από της χημειοθεραπείες. Έτσι αποφάσισα ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή να προσφέρω και εγώ τιμώντας την μνήμη της Μάρας, αλλά και όλων των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους από τον καρκίνο και να δώσω αγάπη, ελπίδα και χαρά στα παιδιά που συνεχίζουν να μάχονται ενάντια στην ασθένεια αυτή, δωρίζοντας τα μαλλιά μου.

20160205hd01

Με αυτή τη δωρεά των μαλλιών μου, θέλω να στείλω ένα ισχυρό μήνυμα ζωής, αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και ελπίδας και να παρακινήσω άλλες κοπέλες και γυναίκες να ακολουθήσουν το παράδειγμά μου.

20160205hd02

Με αυτή την κίνηση χαρίζουμε πολλά χαμόγελα σε παιδιά που δεν μοιράζονται το αγαθό που απολαμβάνουμε εμείς, την υγεία. Και όλα αυτά, για τα παιδιά που με δικιά μου απόφαση και την πρωτοβουλία της Donate Hair θα χαίρονται, κοιτάζοντας τον εαυτό τους στον καθρέπτη ξανά με χαρά. Το να προσφέρεις είναι στάση ζωής, μία κίνηση που ενστερνίζεται και ταυτόχρονα καλλιεργεί ιδιαίτερες αξίες, όπως ανιδιοτέλεια, κοινωνική συμμετοχή και ψυχολογική συμπαράσταση. Δωρίστε μαλλιά, δωρίστε ελπίδα, δωρίστε αγάπη!

Γιοχάννα Χάιζε, μαθήτρια της Γ´ Γυμνασίου

Τα σχόλια είναι κλειστά.

embed_badge
Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Οι παιδικοί μας σταθμοί
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων