Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

την Παρασκευή, 12/2, υποδεχθήκαμε στο σχολείο μας τον καθηγητή του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης Μιχαήλ Λάμπρου, επιστημονικό υπεύθυνο του Μαθηματικού Διαγωνισμού «Καγκουρό» στην Ελλάδα.

Ο κ. Λάμπρου είχε αποδεχθεί την πρόσκληση που του είχαμε κάνει, και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είμαστε έως σήμερα Κέντρο (από τα πρώτα) του Διαγωνισμού, ήρθε, μίλησε και παρουσίασε παιχνίδια μέσα από τα μαθηματικά, σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου.

20160212ml

Λίγα λόγια για τον καθηγητή

Ο καθηγητής Μιχάλης Λάμπρου σπούδασε μαθηματικά στο Imperial College του Λονδίνου από το οποίο πήρε το πτυχίο του το 1973 και από το ίδιο πανεπιστήμιο το Master το 1974. Διδάκτορας ανακηρύχθηκε στο King’s College το 1977 με επόπτη καθηγητή τον J.A.Erdos. Το ειδικό ενδιαφέρον του είναι η Συναρτησιακή Ανάλυση, η Θεωρία Τελεστών, η Θεωρία Βάσεων αλλά και η Ιστορία των Μαθηματικών. Από το 1978 μέχρι σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπου έχει εξαντλήσει την κλίμακα των βαθμίδων, μέχρι και εκείνη του τακτικού καθηγητή που κατέχει. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής σε αρκετά ξένα πανεπιστήμια και για αρκετά χρόνια στις σχολές επιμόρφωσης καθηγητών ΣΕΛΜΕ και ΠΕΚ.

Το δημοσιευμένο έργο του είναι πλούσιο και ποικίλο. Εχει δημοσιεύσει 25 ερευνητικές εργασίες στα Καθαρά Μαθηματικά, έχει ασχοληθεί ερευνητικά με την Ιστορία των Μαθηματικών, έχει γράψει 5 βιβλία εκ των οποίων τα 2 είναι σχολικά και το ένα Λεξικό Αγγλοελληνικών Μαθηματικών όρων, έχει μεταφράσει 5 βιβλία, έχει επιμεληθεί 16, έχει συγγράψει, εκτός από σημειώσεις για τους φοιτητές του, αρκετά άρθρα εκλαϊκεύοντας επιστημονικές έννοιες καθώς και λήμματα σε ξένες εγκυκλοπαίδειες. Τέλος, εκπροσώπησε τη χώρα μας, ως αρχηγός αποστολής, σε Μαθηματικές Ολυμπιάδες τέσσερις φορές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

embed_badge
Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Οι παιδικοί μας σταθμοί
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων