Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Την Παρασκευή 15-4-2016 αναχωρήσαμε από το σχολείο για την Καλαμάτα. Η χαρά μας ήταν μεγάλη που είχαμε καταφέρει να πάμε την τριήμερη εκδρομή μας! Μετά από μια σύντομη στάση στον Ισθμό κατευθυνθήκαμε στη Μεγαλόπολη. Εκεί ξεναγηθήκαμε  στο εργοστάσιο της ΔΕΗ και συγκεκριμένα στον Ατμοηλεκτρικό σταθμό και στο Λιγνιτικό κέντρο. Στην Καλαμάτα φτάσαμε αργά το μεσημέρι. Τακτοποιήσαμε τα πράγματά μας και μετά βγήκαμε για φαγητό και βόλτα στην πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Το Σάββατο, μετά το πρωινό μας, ξεκινήσαμε για την Πύλο. Εκεί ξεναγηθήκαμε στον κάστρο της Πύλου και στο μουσείο με τις ενάλιες αρχαιότητες. Μετά την Πύλο σειρά είχε η Μεθώνη με το επιβλητικό κάστρο της. Αφού απολαύσαμε το ωραίο τοπίο που απλωνόταν γύρω μας, καθίσαμε κάπου για φαγητό. Αργά το απόγευμα επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο.

20160511klmt

Την Κυριακή το πρωί ξεναγηθήκαμε στην παλαιά πόλη της Καλαμάτας, στο Μπενάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο και στο ναό της Υπαπαντής. Στη συνέχεια περάσαμε από το Δημοτικό Πάρκο του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας και καταλήξαμε στο λιμάνι της πόλης. Το μεσημέρι πήραμε το δρόμο της επιστροφής γεμάτοι ευχάριστες εικόνες και προσμονή για την επόμενη εκδρομή μας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

embed_badge
Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Οι παιδικοί μας σταθμοί
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων