Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Νηπιαγωγείο

Δραστηριότητες γνωριμίας και προσαρμογής

Ο Σεπτέμβριος αποτελεί μήνα προσαρμογής και γνωριμίας των παιδιών μεταξύ τους, με την εκπαιδευτικό, την τάξη και το περιβάλλον του σχολείου. Δεδομένου ότι τις πρώτες μέρες θέτονται οι βάσεις για τηνnp0001 απαραίτητη συνεργασία, αλληλεπίδραση όπως και τη συμπεριφορά των μελών της τάξης κατά την εκπαιδευτική διαδικασία δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στη γνωριμία των παιδιών, στην εξοικείωση με το περιβάλλον, στην ελεύθερη εκφραση αλλά και στους κανόνες της τάξης, μέσα από το παιχνίδι.
Τα παιδιά την πρώτη μέρα, ερχόμενα στο σχολείο είχαν επιλέξει αντικείμενα με τα οποία παρουσίασαν τον εαυτό τους και συστήθηκαν στα μέλη της τάξης γεγονός που ευνόησε τη διαδικασία της γνωριμίας. Συγκεκριμένα, αφού παρουσίασε πρώτη η εκπαιδευτικός τα αγαπημένα της αντικείμενα ώστε να εξοικειωθούν με τη δραστηριότητα και να γνωρίσουν την ίδια, κλήθηκαν με τη σειρά τους να «εκθέσουν» τον εαυτό τους και να μοιραστούν αγαπημένες ασχολίες, ανάγκες, επιθυμίες γεγονός που έδωσε αφορμές για συζητήσεις ενώ παράλληλα εντοπίστηκαν ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των μαθητών και της εκπαιδευτικού.

Η Γειτονιά μου

np0002Οι μαθητές ύστερα από επεξεργασία του συγκεκριμένου θέματος, αποφάσισαν να εξερευνήσει ο καθένας τη γειτονιά του. Με τον τρόπο αυτό δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να εντοπίσουν χαρακτηριστικά που δεν είχαν παρατηρήσει και να διαπιστώσουν, όπως είπαν χαρακτηριστικά πως «Η γειτονιά μου είναι πολύ όμορφη». Επιπλέον, σε συνεργασία με τους γονείς τους τράβηξαν φωτογραφίες τις οποίες με μεγάλη χαρα παρουσίασαν στην τάξη.

Η δραστηριότητα αυτή ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική αφενός γιατί τα παιδιά ανέλαβαν υπεύθυνα να βγάλουν φωτογραφίες επιλέγοντας τα ίδια, τα σημεία που επιθυμούν συμμετέχοντας ενεργά στην εκπαιδευτική διαδικασία, αφεταίρου γιατί συνεργάστηκαν με τους γονείς τους, γεγονός που φανερώνει τη σύνδεση μεταξύ σπίτιού και σχολείου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

embed_badge
Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Οι παιδικοί μας σταθμοί
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων