Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

athens_mmf_logoTo Athens Mini Maker Faire διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 1-2 Οκτωβρίου 2016, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου και σκοπός του είναι να συγκεντρώσει όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με το Making σ’ ένα μέρος. Οι συμμετέχοντες θα προβάλουν τα εκθέματα που έχουν φτιάξει και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν όλες τις καινοτομίες και να μάθουν πώς φτιάχνεται κάθε έκθεμα από το δημιουργό του.

Ανάμεσα στους δημιουργούς θα βρίσκεται και δικός μας άνθρωπος, ο Αντώνης Δεσύλλας, υπεύθυνος για τα πληροφοριακά συστήματα του σχολείου μας, που θα παρουσιάσει ένα CNC Router (παντογράφος CNC) το οποίο έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει ο ίδιος. Πρόκειται για ένα μηχάνημα τρισδιάστατης κοπής, το οποίο, ελεγχόμενο μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, μπορεί να δημιουργεί αντικείμενα από διάφορα υλικά  (όπως ξύλο και πλαστικό) με τρόπο αντίστοιχο ενός 3D εκτυπωτή (ουσιαστικά αφαιρώντας υλικό αντί προσθέτοντας). Δείτε την καταχώρηση στην σελίδα του Mini Maker Faire στη διεύθυνση: http://makerfaireathens.com/speakers/homemade-cnc-router/

Το Maker Faire είναι η σπουδαιότερη εκδήλωση για την τεχνολογία, την εκπαίδευση, την επιστήμη, την τέχνη, τη χειροτεχνία, τη μηχανική, το φαγητό, την καινοτομία και το making σε όλες τις πιθανές μορφές. Αποτελεί το μέρος ανακάλυψης όλων των νέων τεχνολογιών, εφευρέσεων και καινοτομιών. Πρόκειται για μια γιορτή για όλη την οικογένεια, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου. Συγκεντρώνονται άνθρωποι που φτιάχνουν κατασκευές με τα χέρια τους, σχετικά με την τεχνολογία, την τέχνη, το crafting, το DIY, την επιστήμη και την εκπαίδευση. Μπορεί να συμμετέχει κάποιος που φτιάχνει καινοτομίες, ευρεσιτεχνίες, αλλά και νέα εντυπωσιακά προϊόντα. Ξεκίνησε από το Bay Area και τη Ν. Υόρκη και αναπτύχθηκε σε όλο τον κόσμο με συμμετοχή 24 Makers Faire και 125 Mini Maker Faire, με επέτειο 10 χρόνων διοργάνωσης το 2015. Υποστηρίζεται από το μεγαλύτερο περιοδικό για το making, το περιοδικό MAKE.

Το Athens Mini Maker Faire θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, στις 1 και 2 Οκτωβρίου 2016, από τις 10.00 έως τις 20.00.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην διεύθυνση http://makerfaireathens.com

a5-150x210-head

Τα σχόλια είναι κλειστά.

embed_badge
Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Οι παιδικοί μας σταθμοί
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων