Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Νηπιαγωγείο

3 Δεκεμβρίου- Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες μέσα από τις οποίες δόθηκε έμφαση στην έννοια «των δικαιωμάτων» που έχουν όλοι οι άνθρωποι ανεξάρτητα από την ηλικία, την καταγωγή και εστιάσαμε στα δικαιώματα των ατόμων με κινητικά προβλήματα και αναπηρία. Σε συνάρτηση με αυτό, εντοπίσαμε στοιχεία γύρω μας τα οποία τους βοηθούν ωστε να λειτουργούν αυτόνομα και να εισπράττουν το σεβασμό όλων ως προς τις ανάγκες τους. Ειδικότερα,  επισημάναμε τις ταμπέλες με τα σύμβολα στο άμεσο περιβάλλον μας, στις τουαλέτες και στην αυλή του σχολείου μας.np0006

Επίσης, παρατηρήσαμε πιο στοχευμένα τις ράμπες και τον ανελκυστήρα του σχολείου, εξηγώντας στα παιδιά ότι αφορούν είτε παιδί είτε γονέα είτε εργαζόμενο. Τονίσαμε ακόμη ότι αυτά(δυνατότητα πρόσβασης και αντίστοιχα σύμβολα) πρέπει να υπάρχουν ακόμη και αν στη σχολική μονάδα δεν έρχεται καποιο άτομο με κινητικά προβλήματα ή αναπηρία, όπως τυχαίνει να συμβαίνει σε εμάς.

np0007

Μέσα από τις συζητήσεις κι τις δραστηριότητες τα παιδιά κατανόησαν ότι καθημερινά οφείλουμε να σεβόμαστε κάθε άνθρωπο ανεξαιρέτως και εμπέδωσαν πως όλοι έχουμε δικαιώματα ωστε να συνυπάρχουμε και να αλληλεπιδρούμε αρμονικά και ισότιμα στην κοινωνία.

Ταξίδι με το έλκυθρο του Άγιου Βασίλη

Οι δραστηριότητες και οι συζητήσεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά έγιναν μέσα από «ένα ταξίδι με το έλκυθρο του Άγιου Βασίλη».
Τα παιδιά έφτιαξαν μια σειρά με τα καρεκλάκια ως έλκυθρο, επιβάτες τους ίδιους και το ταξίδι ξεκίνησε. Με συνοδεία μουσικής έλεγαν όσα έβλεπαν από τις χώρες που επισκέπτονταν, έβαζαν τα κατάλληλα ρούχα ανάλογα με το κλίμα κάθε εποχής, έκαναν αναπαράσταση τους διαλόγους με τον κόσμο που συναντούσαν και μοίραζαν ευχές.

np0008

Ταξιδεύοντας, ήρθαν σε επαφή με τα έθιμα και πραγματοποίησαν κατασκευές χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά και τεχνικές.

np0009 np0010

Χρειάστηκε όμως να «γνωρίσουν» καλύτερα τις χώρες από τις οποίες περνούσαν. Επεξεργάστηκαν χάρτη και εντόπισαν πού βρίσκεται κάθε χώρα «διαβάζοντας» τα ονόματά τους.

np0011

Επίσης, χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο παρατήρησαν τις σημαίες και τα μνημεία των χωρών της επιλογής τους ενώ ζωγράφισαν αντίστοιχα.

Το ενδιαφέρον των παιδιών για το θέμα ευνόησε την πραγματοποίηση δραστηριοτήτων που εμπλούτισαν τόσο τις γνώσεις τους όσο και τις δεξιότητές τους σε ένα κλίμα Γιορτής και Αγάπης όπως ταιριάζει στα Χριστούγεννα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

embed_badge
Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Οι παιδικοί μας σταθμοί
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων