Παλαιά σχολικά βιβλία
Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Το σχολείο μας Εξεταστικό Κέντρο του Διαγωνισμού και συμμετοχή των μαθητών μας

Ο διεθνής μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός και ταυτόχρονα πιο διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίων μαθητών από 70 χώρες. Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει στον διαγωνισμό από τον Μάρτιο του 2007. Το Υπουργείο Παιδείας της χώρας μας ενθαρρύνει τους μαθητές να συμμετάσχουν σε αυτόν και η διοργάνωση γίνεται με την συνεργασία της Πανελλήνιας Ένωσης Μαθηματικών και του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης (καθηγητής Μιχαήλ Λάμπρου).

Ο φετινός διαγωνισμός Καγκουρό θα πραγματοποιηθεί το

 Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017 στις 9:00 το πρωί.

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Τα Εκπαιδευτήρια Καντά ως ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ του Καγκουρό (ήδη από το 2007), για μία ακόμα χρονιά θα βοηθήσουν στην διάδοση της μαθηματικής κουλτούρας και με χαρά θα υποδεχτούν τους μαθητές μας, αλλά και μαθητές άλλων σχολείων, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, για να διαγωνιστούν, αλλά και να διασκεδάσουν. Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από την Β΄ Δημοτικού μέχρι και την Γ΄ Λυκείου, ανεξάρτητα από τον τύπο του σχολείου τους (Δημόσιο, Ιδιωτικό).

Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται, δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια, για να αντιμετωπίσει κάποιος τα θέματα του διαγωνισμού. Άλλωστε η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα μαθηματικά καλλιεργούν την σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους.

Όλοι οι μαθητές που παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό, λαμβάνουν δώρα με ενδιαφέρον εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους, και μια βεβαίωση συμμετοχής. Επιπλέον, ένας στους έξι διαγωνιζόμενους παίρνει επιπρόσθετα συμβολικά βραβεία με βάση την επίδοσή του. Επίσης, στο μέλλον, κάποια από τα βραβεία του διαγωνισμού θα δίνουν την ευκαιρία σε διακριθέντες μαθητές να παρακολουθήσουν πρόγραμμα σε θερινά σχολεία και κατασκηνώσεις στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

ΕΓΓΡΑΦΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Για εγγραφή στο διαγωνισμό απαιτείται συνδρομή 12,50 ευρώ τα οποία καταβάλλονται συγχρόνως με τη Δήλωση Συμμετοχής. Το ποσό αυτό καλύπτει τα έξοδα του διαγωνισμού, τα δώρα που παίρνουν όλοι οι συμμετέχοντες (των οποίων η αξία είναι μεγαλύτερη από τη συνδρομή, και τα βραβεία των διακριθέντων. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μόνον στη Γραμματεία ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (κα Γρηγοράκη), τηλ. 2108045355 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected], μέχρι την Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017.

Η διαδικασία καταγραφής των υποψηφίων, η συγκέντρωση και κατάθεση των χρημάτων, η παραλαβή και κατανομή του υλικού που συνοδεύει τον διαγωνισμό, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ «ΑΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ» είναι μια πολύπλοκη διαδικασία, στην οποία θα μας βοηθήσετε πάρα πολύ, εάν ΕΓΚΑΙΡΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ.

Αναλυτικές πληροφορίες θα δοθούν στους μαθητές μας από τους εκπαιδευτικούς, αλλά μπορούν να βρουν οι ίδιοι και οι γονείς τους στον δικτυακό τόπο του Καγκουρό στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.kangaroo.gr

Τέλος, περιμένουμε όλους τους μαθητές, αλλά και φίλους τους που θα θελήσουν να διασκεδάσουν, λαμβάνοντας μέρος στις δραστηριότητες εκείνης της ημέρας.

Διότι, όπως προαναφέραμε, το σχολείο μας είναι εξεταστικό κέντρο για κάθε μαθητή που θα θελήσει, είτε φοιτά σε αυτό είτε όχι.

Με εκτίμηση

Η Διεύθυνση

Τα σχόλια είναι κλειστά.

embed_badge
Ecomobility
Ιστοσελίδα μαθητών Εκπ.Καντά
Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Οι παιδικοί μας σταθμοί
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων