Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια


Σάββατο, 11-3-2017

Ώρα: 11:00-11:10: Χαιρετισμός από τον κ. Άρη Καντά, Διευθυντή των Εκπαιδευτηρίων και δημιουργό της Έκθεσης Συλλογής Παλαιών Βιβλίων «Τα σχολικά βιβλία του Δημοτικού Σχολείου στην πορεία του χρόνου (1860-2000)»

Ώρα: 11:10-11:20: Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Βριλησσίων κ. Ξενοφώντα Μανιατογιάννη και την Αντιδήμαρχο Βριλησσίων, υπεύθυνη θεμάτων Παιδείας & Εθελοντισμού, κ. Σοφία Χαντζάρα.

Ώρα: 11:20-14:00: Εκπαιδευτική Ημερίδα, με θέμα: «Σταθμοί στην ιστορία της Νεοελληνικής Εκπαίδευσης»

Εισηγήσεις:

  • «Το ελληνικό γλωσσικό ζήτημα κατά τον 20ο αιώνα: κρίση και επίλυση», Λαμπρινή Σκούρα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • «Πώς φτιάχνονται τα Αναγνωστικά που επιβιώνουν στο χρόνο»,

Βαρελλά Αγγελική, Συγγραφέας παιδικών βιβλίων και Αναγνωστικών βιβλίων.

  • «Η εικόνα χίλιες λέξεις: Η ιστορία της εκπαίδευσης μέσα από την εικονογράφηση των αναγνωστικών», Δρ Κανταρτζή Ευαγγελία, Πρόεδρος Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης & Σχολική Σύμβουλος.
  • «Η Παιδαγωγική και Επιστημονική Καθοδήγηση στην Εκπαίδευση: Από τον Επιθεωρητή στο Σχολικό Σύμβουλο. Μια ιστορική αναδρομή και νέες τάσεις», Δρ Γούπος Θεόδωρος, Σχολικός Σύμβουλος.
  • «H εξέλιξη των Προγραμμάτων Σπουδών των μαθηματικών του Δημοτικού Σχολείου από το 1982 έως σήμερα», Δρ Ζυμπίδης Δημήτριος, Σχολικός Σύμβουλος.
  • «Η παρουσίαση σημαντικών διαστάσεων του συστήματος της Διοίκησης και της Εποπτείας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα έως σήμερα», Δρ Αλεξόπουλος Νικόλαος, Εκπαιδευτικός & Διδάσκων στο ΠΜΣ του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.
  • «Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του 1964 και ο οραματιστής Παιδαγωγός Ευάγγελος Παπανούτσος», Δρ Γιαννίκας Αθανάσιος, Σχολικός Σύμβουλος.

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ: 12:00-12:30. Προσφορά καφέ με γλυκά και αλμυρά συνοδευτικά.


Κυριακή, 12-3-2017

Κατά την διάρκεια των ωρών λειτουργίας της έκθεσης θα γίνεται παρουσίαση δρωμένων, εργασιών και δραστηριοτήτων μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Καντά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

embed_badge
Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Οι παιδικοί μας σταθμοί
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων