Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Την Τρίτη, 31/10, επισκεφθήκαμε το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στο Γκάζι. Ο χώρος ήταν φανταστικός, μάθαμε πολλά και περάσαμε όμορφα και δημιουργικά, κάνοντας αρκετές δραστηριότητες σχετικές με το θέμα του φωταερίου.
Καταφθάνοντας στο σημείο του μουσείου όλοι ξαφνιαστήκαμε ευχάριστα με τον τεράστιο χώρο που αντικρίσαμε μπροστά μας! Στην αρχή καθίσαμε να φάμε, περιμένοντας όμως με μεγάλη ανυπομονησία να ξεκινήσει το πρόγραμμα σχετικά με το Εργοστάσιο-Μουσείο. Κάποια στιγμή λοιπόν, μας πλησίασε μια κυρία και μας οδήγησε σε μια μεγάλη αίθουσα με δεκατέσσερις γιγάντιους φούρνους, τους οποίους δεν είχα δει ποτέ ξανά στη ζωή μου, τόσο εγώ όσο και οι συμμαθητές μου! Τότε, η κυρία που μας ξεναγούσε μας μίλησε αρχικά για το φωταέριο, μας έδωσε διάφορες πληροφορίες για αυτό και μας εξήγησε σε τι ακριβώς χρησίμευε. Επιπλέον, μάθαμε για τον τρόπο που δούλευε το εργοστάσιο τότε, αλλά και με ποιον τρόπο οι άνθρωποι έφερναν το φως στο σπίτι τους!

Στη συνέχεια, ξεναγηθήκαμε σε διάφορους χώρους όπου γινόταν η επεξεργασία του φωταερίου. Ήταν μεγάλες εγκαταστάσεις, παλιές, όπου κάποιες τωρα πια έχουν μεταμορφωθεί σε μουσεία για το κοινό και σε χώρους εκδηλώσεων. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε πηγαίνοντας σε μια μικρότερη αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες σχετικές με το φωταέριο, όπως ανέφερα παραπάνω. Χωριστήκαμε σε ομάδες και αρχίσαμε να επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες που μάθαμε προηγουμένως, με στόχο να βάλουμε στη σωστή σειρά κάποιες καρτέλες, να συνεργαστούμε μεταξύ μας, να δημιουργήσουμε τη «δική μας εταιρία» και να την παρουσιάσουμε.
Θα ήθελα να ξαναβρεθώ στο χώρο του Μουσείου για να ξαναζήσω αυτή την όμορφη εμπειρία!

Χριστίνα Αργυράκη
Α’2 Γυμνασίου, Εκπαιδευτήρια Καντά

Τα σχόλια είναι κλειστά.

embed_badge
Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Οι παιδικοί μας σταθμοί
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων