Την Παρασκευή 8-12-17 πήγαμε μια επίσκεψη στο Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.-Ν.Υ. (Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Παιδιών – Νοητικά Υστερούντων).Περάσαμε πολύ ωραία , καθώς φτιάξαμε στολίδια και στολίσαμε το «σχολείο» των εμφανισιακά μεγάλων, αλλά ψυχικά μικρών παιδιών. Χωριστήκαμε σε ομάδες , εμείς και τα άλλα παιδιά. Καθίσαμε σε τραπέζια και φτιάξαμε χάρτινα στολίδια. Μετά κατεβήκαμε στο υπόγειο , εμείς και κάποιο παιδί που γνωρίσαμε εκεί, και στολίσαμε την τάξη τους. Ήταν πολύ ωραία επίσκεψη και μάθαμε πολλά πράγματα για αυτά τα «μεγάλα παιδιά».
Μπαλάσκας Σπύρος

Εκ μέρους της Ά Γυμνασίου θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για αυτή την ωραία και ενδιαφέρουσα επίσκεψη στο Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π. – Ν.Υ. Αισθανθήκαμε πολύ ιδιαίτερα, διότι γνωρίσαμε νέους ανθρώπους, οι οποίοι είχαν νοητική στέρηση. Πιστεύω ότι τους βοηθήσαμε ψυχολογικά, κάνοντας μαζί τους διάφορες χριστουγενιάτικες δραστηριότητες, για να στολίσουμε τον χώρο στον οποίο περνούν το μισό της ημέρας τους, αλλά κι εκείνοι μας χάρισαν πολύτιμες στιγμές. Θα θέλαμε πολύ να ξαναπάμε, για να τους ξαναδούμε και να τους στηρίξουμε με ό,τι μπορούμε και διαθέτουμε!!
Νίκος Κουτσοθεόδωρος

Επισκεφθήκαμε το ίδρυμα Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π. όπου είδαμε ανθρώπους με πρόβλημα νοητικής στέρησης. Η αλήθεια είναι πως όταν τους αντικρύσαμε, δακρύσαμε, διότι τους λυπηθήκαμε, αλλά στη συνέχεια τους γνωρίσαμε καλύτερα. Γνωριστήκαμε και όλοι μαζί κάναμε διάφορες χειροτεχνίες. Όταν αναχωρήσαμε από το ίδρυμα, διαπιστώσαμε πως τα παιδιά, οι άνθρωποι με ειδικές ικανότητες, μπορούν να προσφέρουν πολλά στο κοινωνικό σύνολο. Περάσαμε πολύ ωραία και θα χαρούμε να τους ξαναεπισκεφτούμε, για να κάνουμε κι άλλες δραστηριότητες μαζί, γνωρίζοντάς τους καλύτερα.
Γιώτα Τσανεκλίδου

Τα σχόλια είναι κλειστά.

διαβάζω και αλλάζω
Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων