Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου οι μαθητές της  ΣΤ΄ Δημοτικού, Α΄ και  Β’ Γυμνασίου  παρακολουθήσανε εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιεί ο Σ.Κ.Ε.Π. Η βιωματική ομιλία εντάσσεται στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Ενημέρωσης και Εξοικείωσης με την Αναπηρία του Σ.Κ.Ε.Π. «Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο».

Το πρόγραμμα δίνει την δυνατότητα στους μαθητές να προσεγγίσουν την καθημερινότητα ενός νέου με αναπηρία, μέσα από έναν αυθόρμητο και ειλικρινή διάλογο.
Πέρα από την εξοικείωση με την αναπηρία, είναι ένα μάθημα ζωής που διαμορφώνει ένα καινούργιο κώδικα επικοινωνίας, χτίζοντας μέσα από την βιωματική διαδικασία, σχέσεις κατανόησης, σεβασμού και αποδοχής. Επίσης ενδυναμώνει την έννοια του κοινωνικού συνόλου, της συντροφικότητας και της συνείδησης, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και  στους άλλους.

Ομιλητής στους μαθητές των τάξεων  ΣΤ΄ Δημοτικού και Α΄ Γυμνασίου ήταν:

  • Ο Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας, ο οποίος έχει σπουδάσει στην Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Ο Παναγιώτης απέκτησε κινητική αναπηρία στα 21 του χρόνια, μετά από τροχαίο.

 

Ομιλητής στους μαθητές της Β ΄ Γυμνασίου ήταν:

  • Ο Κωνσταντίνος Σαμαράςο οποίος είναι κωφός. Μεγάλωσε σε περιβάλλον ακουόντων διαβάζοντας χείλια και μιλώντας, μετά από συστηματική λογοθεραπεία. Αποφοίτησε από το τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Ο.Π.Α. και συνέχισε στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Ε.Κ.Π.Α. Τώρα κάνει μεταπτυχιακό στην Ειδική Εκπαίδευση. Πλέον είναι χρήστης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, κάτι που τον καθιστά δίγλωσσο κωφό.

Μέσω του ανοιχτού διαλόγου ενημέρωσης και αφύπνισης, από τους εμψυχωτές-ομιλητές με αναπηρία, αφενός λύθηκαν οι απορίες των μαθητών σχετικά με την καθημερινότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στις μετακινήσεις του ένας άνθρωπος με αναπηρία και αφετέρου εξοικειωθήκαν με την διαφορετικότητα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

embed_badge
Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Οι παιδικοί μας σταθμοί
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων