Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Το Νοέμβριο, οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, άφησαν για λίγο τις διδακτικές αίθουσες, και επισκέφθηκαν καταστήματα της περιοχής, για να καταγράψουν τη δυνατότητα πρόσβασης για άτομα με ειδικές ανάγκες. Πιο συγκεκριμένα, επικεντρώθηκαν στην ύπαρξη ραμπών στα καταστήματα, αλλά και τουαλέτας αναπήρων.
Έτσι, τη Δευτέρα 3/12/18, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, παρουσίασαν στους συμμαθητές τους της Α’ και Β’ Γυμνασίου, τα ευρήματα της εξόρμησής αυτής, αναλύοντας στατιστικά τα δεδομένα που συνέλλεξαν, τονίζοντας ταυτόχρονα τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία απαραίτητες εγκαταστάσεις για τα άτομα με αναπηρία. Επιπλέον, οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου ενημέρωσαν τους συμμαθητές τους για τα θεσπισμένα δικαιώματα των ανθρώπων αυτών. Τέλος, ανέφεραν πληροφορίες σχετικά με τη νοηματική γλώσσα, αλλά και τη γραφή Braille.
Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την παρουσίαση των πληροφοριών, και όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να διανύσουμε πολύ δρόμο ακόμα, ώστε τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία να τους αποδοθούν σε πλήρη έκταση…

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων