Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, στο πλαίσιο του προγράμματος  «Επιχειρηματικότητα» που υλοποιείται από το σχολείο μας, θα συμμετέχουν στην Εμπορική  Έκθεση  που θα πραγματοποιηθεί στο  Mall Athens την 1η Μαρτίου με την Κοινωνική Συνεταιριστική  Επιχείρηση «AIRΜΕΙΣ».

Σκοπός της «AIRΜΕΙΣ» είναι να μεριμνά για τη συνεχή βελτίωσή της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα καθώς και της Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης. Είναι η πρώτη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση στην Ελλάδα που στοχεύει στην καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Κατασκευάζει αισθητήρες (τεχνολογία ardruino) οι οποίοι μετρούν τους ατμοσφαιρικούς ρύπους ανά Δήμο και κάνει εξαγωγή συμπερασμάτων, λαμβάνοντας υπόψη τα μετεωρολογικά δεδομένα. Οι πληροφορίες που αφορούν τον εκάστοτε Δήμο  ανεβαίνουν για πρώτη φορά σε μια εφαρμογή, την οποία μπορούν να κατεβάζουν δωρεάν ενδιαφερόμενοι φορείς, όπως είναι οι Ο.Τ.Α και η Πολιτική Προστασία, έτσι ώστε να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα σε περίπτωση που τα επίπεδα ατμοσφαιρικών ρύπων είναι υψηλά.

Επίσης διαθέτει μια πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα για την οργάνωση και διεξαγωγή δημόσιων διαβουλεύσεων σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, τόσο από το Δήμο όσο και από τους πολίτες, μέσω της ενεργού συμμετοχής τους.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα hackair, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και ο Δήμος Βριλησσίων στηρίζουν την προσπάθεια των παιδιών, ενώ χορηγοί τους είναι η Tupperware και το Porto Rio.

Οι μαθητές μας, ανάμεσα σε 3.000 παιδιά από 160 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της Ελλάδας, συμμετέχουν στο πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση 2019», του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

Eπιπρόσθετα, για πρώτη φορά φέτος, το πρόγραμμα έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων