Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Αγαπητοί γονείς,

όπως ήδη γνωρίζετε τα Εκπαιδευτήρια Καντά στηρίζουν εδώ και πολλές δεκαετίες τη μουσική εκπαίδευση. Το γεγονός δεν είναι βεβαίως τυχαίο. Εδώ και μερικά όμως έτη, η επιλογή μας αυτή έχει λάβει νέες διαστάσεις, μια που η επιστήμη αποδεικνύει ότι η μουσική βοηθάει στην ανάπτυξη της συγκέντρωσης, της συναισθηματικής νοημοσύνης και συναισθηματικής ισορροπίας, στην κοινωνικοποίηση, αλλά επιπλέον έχει ευεργετικές επιδράσεις στον ίδιο τον οργανισμό, στα αποτελέσματα των οποίων στηρίζεται και η εξέλιξη της νέας επιστήμης, της μουσικοθεραπείας.

Πρόσφατη έρευνα σε παιδιά ηλικίας 8-12 ετών τα οποία ασχολούνταν με την εκμάθηση κάποιου μουσικού οργάνου, έδειξε ότι εστιάζουν την προσοχή τους πολύ πιο εύκολα σε ο,τιδήποτε είναι σχετικό με τη μάθηση και την αφομοίωση στοιχείων και μαθημάτων, σε χώρο εντός ή εκτός σχολείου. Παρατηρήθηκε επίσης ότι τα παιδιά αυτά αναπτύσσουν ευκολότερα την κριτική σκέψη, ανάλυση και σύνθεση πληροφοριών. Έτσι εξηγούνται πλέον τα λόγια δεκάδων σοφών και επιστημόνων από την αρχαιότητα έως σήμερα, όπως π.χ. του μεγάλου φυσικού και νομπελίστα Α.Αϊνστάιν που είπε: «Δε θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς να παίζω μουσική. Ζω τα όνειρα μου μέσα από τη μουσική. Παρατηρώ τη ζωή μου μέσα από τη μουσική, γνωρίζω ότι τη μεγαλύτερη απόλαυση στη ζωή μου, την έδωσε το βιολί μου». Ο ίδιος πίστευε ακράδαντα πως η ενασχόληση του με το βιολί ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που ανέπτυξε την ευφυΐα του.

Επιθυμώντας λοιπόν να δώσουμε σε όλα τα παιδιά του σχολείου μας, αλλά και σε συγγενικά ή φιλικά σας πρόσωπα με παιδιά τη δυνατότητα γνωριμίας με τη μουσική, όπως επίσης στους γονείς να έρθουν σε επαφή με το διδακτικό προσωπικό και τον διευθυντή

του Ελληνικού Ωδείου Βριλησσίων, προκειμένου να συζητήσουν ανταλλάσσοντας πληροφορίες και σκέψεις, σας προσκαλούμε να έρθετε το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου από τις 11:30 το πρωί έως την 13:30 το μεσημέρι, προκειμένου τα παιδιά να κάνουν ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα γνωριμίας σε οποιοδήποτε μουσικό όργανο, συμπεριλαμβανομένης της φωνής, διδάσκεται στο Ελληνικό Ωδείο Βριλησσίων. Τα δωρεάν μαθήματα θα παρέχονται κατόπιν Δήλωσης Συμμετοχής εκ μέρους των ενδιαφερομένων γονέων, στην Γραμματεία του Δημοτικού σχολείου, 09:00-14:00 (κα Γωγώ Γρηγοράκη), έως την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019, στους αριθμούς: 210 8045355 ή 210 6135080.

Με εκτίμηση,

Νικόλαος Κοτροκόης

Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Ελληνικού Ωδείου Βριλησσίων

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων