Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Την Παρασκευή 1/3/2019 η ομάδα της Εικονικής Επιχείρησης του σχολείου μας παρουσίασε τα προϊόντα της στην Εμπορική  Έκθεση στοThe Mall ATHENS, ανάμεσα σε 59 σχολεία της Νοτίου Ελλάδας .

Τα παιδιά πραγματοποίησαν ζωντανά μετρήσεις ατμοσφαιρικών ρύπων και απέσπασαν θετικά σχόλια από την Επιτροπή Αξιολόγησης.

Το περίπτερο επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων η κυρία Βαρβάρα Πετρίδου υπεύθυνη του Γραφείου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, η κυρία Κωνσταντίνα  Λακαφώση, επιστημονική συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος  hackAIR  και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Βριλησσίων.

Η AIRΜΕΙΣ είναι η πρώτη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση στην Ελλάδα που στοχεύει στην καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Κάνει καταγραφή των ατμοσφαιρικών ρύπων, μέσω αισθητήρων (τεχνολογία arduino), ανά Δήμο και κάνει εξαγωγή συμπερασμάτων, λαμβάνοντας υπόψη τα μετεωρολογικά δεδομένα. Οι πληροφορίες που αφορούν τον εκάστοτε Δήμο  ανεβαίνουν για πρώτη φορά σε μια εφαρμογή, την οποία μπορούν να κατεβάζουν δωρεάν ενδιαφερόμενοι φορείς, όπως είναι οι Ο.Τ.Α, η Πολιτική Προστασία, έτσι ώστε να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα σε περίπτωση που τα επίπεδα ατμοσφαιρικών ρύπων είναι υψηλά.

 Επίσης βοηθάει τα νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν τα αιωρούμενα σωματίδια που προκαλούνται από τις δουλειές του σπιτιού. Κατάλληλοι αισθητήρες αναλύουν την ποιότητα του αέρα μέσα σε κλειστούς χώρους και όταν τα επίπεδα των σωματιδίων είναι υψηλά, μπαίνει αυτόματα σε λειτουργία σε ο εξαερισμός του σπιτιού, έως ότου καθαρίσει η ατμόσφαιρα.

Επιπρόσθετα διαθέτει μια πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα για την οργάνωση και διεξαγωγή δημόσιων διαβουλεύσεων σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα.

Για να ενημερωθείτε για την Εικονική Επιχείρηση AIRΜΕΙΣ παρακολουθήστε το βίντεο στο youtube https://www.youtube.com/watch?v=HNbryB3M5dM&t=9s  και μπείτε στο site της Εικονικής Επιχείρησης https://airmis.webnode.gr/

Οι μαθητές προβληματίστηκαν αναφορικά με σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος κόσμος, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση καθώς και η κλιματική αλλαγή. Επιπρόσθετα μπορέσανε να συμβάλλουνε στην ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος και στην πρόληψη ασθενειών και άλλων αρνητικών επιπτώσεων που προκαλούνται από τους ατμοσφαιρικούς ρύπους. Αποκτήσανε αξιόλογες γνώσεις πάνω σε θέματα πράσινου marketing, πωλήσεων και επιχειρηματικότητας, μαθαίνοντας ταυτόχρονα να οργανώνουνε τις σκέψεις και τις ιδέες τους. Τέλος εντρυφήσανε στο πεδίο της συνεργασίας, της ουσιαστικής επικοινωνίας και των ανθρωπίνων σχέσεων εντός μιας επιχειρηματικής ομάδας.

Ως υπεύθυνη εκπαιδευτικός για το πρόγραμμα θα ήθελα να συγχαρώ τους μαθητές μας, για την εξαιρετική παρουσία τους, καθώς και  την εθελόντρια του προγράμματος κυρία Έλενα Κούστα.

Σημαντική για την επιτυχία του προγράμματος ήταν η συμβολή του κυρίου Αντώνη Δεσύλλα, αλλά και του μαθητή της Α΄ Λυκείου Κωνσταντίνου Κουτσουράκη.

 Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά εκ μέρους όλης της ομάδας τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες οι οποίοι στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια μας και ιδιαίτερα τον κύριο Κωνσταντίνο Καρύκα και την κυρία Δέσποινα Μακρυά για τις χορηγίες τους.

Η AIRΜΕΙΣ αποτελείται από τους μαθητές:

Αλούπη Βασίλη, Γιαλαντζή Μιχαήλ, Γράβο Χρήστος, Γραμμένου Θεοδώρα, Διακομανώλη-Πριγγή Αργυρώ, Καρκαζή Μιχαήλ, Καρύκα Νικήτα, Κασουρά Ελευθερία, Κλαουδάτο Μανώλη, Λεμονίδη Ελπίδα, Μαρκάκη Στέλιο, Περιβολάρη Ιωάννα, Στίγκα Βασιλική, Σφακιωτάκη Γιώργο, Σφαλαγκάκου Ζένια, Τόμσον Λυδία, Τσολάκη Διονυσία, Φίλιππα Γιώργο, Χραλαμπόπουλο Παναγιώτη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων